21/12/2021

Talvine pööripäev – tagasipilk 2021. aasta kirjatöödele

Selle blogi algusest peale olen talvise pööripäeva paiku või vahetult talvehakupäeval teinud kokkuvõtte oma aasta jooksul ilmunud kirjatöödest. Seekord ei ole kuigi palju kirja panna.

Ajakirjanduses ei ilmunud mult tänavu kriimu ridagi. (Seda esimest korda alates aastast 1965.) Eks tulevik näita, kas see on täielik tagasitõmbumine või ajutine mõõn. On nagu on.

Aga rohkem kui mullu kirjutasin siin blogis muljeid kirjastustelt saadud arvustuseksemplaride kohta. Ühtekokku tutvustasin kahtkümmet vastilmunud teost, mille esikaaned on näha pildil.

Varraku raamatutest (12) oli minu jaoks paeluvaim Kristina Sabaliauskaite „Peetri keisrinna“ esimene osa, mille järge ootan põnevusega.

Eesti Raamatu väljaannete (7) puhul ei oskagi öelda, kas huvitavam oli nobelist Peter Handke „Puuviljavaras ehk Ühe otsa reis sisemaale“ või kolm korda Nobeli preemiast ilma jäänud Sally Salmise „Katrina“, mis on olemuselt väga erinevad raamatud.

Rõõmu tegi Soome kirjastuselt Kirjapaja arvustamiseks saadud Hannu Mäkelä mõtisklus lugemise rõõmust.

On märke, et koostöö kirjastustega jätkub ka tuleval aastal.

Blogimisega jätkan samuti.

* Talvine pööripäev on täna, 21. detsembril, kalendritalv algab kl 17.59. Ja taas võib kilgata, et uus kevadki jõuab järjest lähemale.

No comments:

Post a Comment