11/03/2010

Maailm on üles leidnud Eduard Hilli

YouTube on avastanud "uue" tähe. Võidukäiku teeb kunagine nõukogude ilus-poiss-menulaulja Eduard Hill, kelle laulu "Olen õnnelik, et tulen lõpuks koju tagasi" on vaadanud-kuulanud juba üle kahe miljoni vaataja. Ta on nimeks saanud "Trololo mees".

Valgevene päritolu Eduard Hill oli mu noorusaastatel ütlemata popp, võrreldav suurusjärgult näiteks Muslim Magomajeviga ja meie Georg Otsaga, kes mõlemad on ka seda viisijuppi laulnud. Hill on praegu 75-aastane.

Noorematele on Eduard Hill oma sõnadeta laulu ja miimikaga avastus, vanematele ehk mõnevõrra pentsik meeldetuletus kunagisest pidevast teletoidust.



EDIT/: 4. juuni 2012 - Eduard Hill suri ööl vastu tänast. Tema eludaatumid on seega 4. sept 1934 - 4. juuni 2012.

3 comments:

  1. Palun luba Eduard Hilli Valgevene päritolus sügavalt kahelda.

    Mul nimelt info, et teda otsivad Tema lähisugulased,kes on põlised Eesti Vabariigi kodanikud ja kel ühised esivanemad, kuid neljakümnendate lõpp tegi ühe pere laialipillutamisel oma saatusliku töö.

    Lugupidamisega


    Olev Vallimaa

    kork15@hot.ee

    ReplyDelete
  2. Väga huvitav info. Hill on täitsa olemas, vähemalt oli mõnda aega tagasi, kui valmistus juubelikontserti andma ja kui temast paljudes Venemaa internetiportaalides kirjutati. Nii ei tohiks see otsimine raske olla.

    ReplyDelete
  3. See peaks olema Hilli koduleht internetis, sealtkaudu saab/sai ühendust võtta ka.

    http://edhill.narod.ru/

    ReplyDelete