01/02/2008

Repliik kauaoodatud teleesinemisest

Eile oli siis TeleTallinna esimene saade Kalevi spordikanalil. Usutavasti on selle kanali vaatajaterekord nüüd püstitatud. Saadet promoti enne tugevasti, kired möllasid, et miks Tallinna linnapea maksumaksjate raha eest ekraanile ronib. Tallinna elanike igakülgne informeerimine on tähtis, iseasi, kuidas see välja kukub. Saate sisust seekord ei räägiks, sest see lähtus telefoni teel tulnud küsimustest ja hajus mitmesse teemasse laiali.

Eilne esineja linnapea näol oli küll info otseallikas, kuid mitmesuguste tehniliste probleemide pärast mõjus saade nigelalt.

On mannetu kasutada otsehelistamissaates telefoni, mida saatejuht igakord hargilt tõstab, kui samas tehnika areng peaks võimaldama stuudios heli kuulata ka lihtsa nupulevajutamisega. Ses mõttes on näiteks "Ehho Moskvõ"ajakirjanike telesaade "Osoboje mnenije" RTVi-s igati mõistlikum. Ka võiks saatejuht paluda, et sissehelistajad ja küsimustele vastajad vähemalt elementaarselt viisakalt oma nime nimetaksid. Heli tehniline kvaliteet oli allapoole igasugust arvestust. Lihtsalt naljakas oli see, kuidas saatejuht samal ajal, kui linnapea rääkis, telefoni "halloo, halloo" pomises või siis telefonitoru käes soojendas.

Saade võiks alata väljakuulutatud kellaajal (kuigi jalgpalliheitlust muidugi sellepärast katkestada ei saa) ja ka kesta nii kaua, nagu saatekavas on lubatud. Sellisel tasemel jutusaadet mina üle tunni vaadata ei suutnud.

Esimene vasikas läks aia taha.

1 comment:

  1. ja lähevad ka järgmised vasikad, sest see on kõige labasem propaganda, ja inimeste sisulsie informeerimisega on sellel vähe pistmist. isikukultuse edendamine ja inimeste lollitamine, mis ei ole omane demokraatlikele
    ühiskondadele. ja mul on häbi, et seda tehakse suhtekorralduse sildi all.

    ReplyDelete