24/04/2020

Käisin poes ja "käisin" näitusel

Kolm päeva tagasi käisin poes. Tegelikult üldse esimest korda väljas pärast viienädalast kodus püsimist. Enamasti olid poes vanemad inimesed, kel põhiliselt näomaskid ees ja kes päris rangelt kahe meetri vahemaad hoidsid. Nooremaid oli ka, maskideta, ja üks paar, vist õde ja vend, sebis ringi üsna hoolimatult. Muide, ostukorve parasjagu puhastati, nii sain ma täiesti värskelt puhastatud korvi. Keegi läheduses köhima ka ei kippunud.

Aga olgu sellega, kuidas on, praegu tundub küll, et olen endiselt terve. Ainult jalavalu on harjumatult pikast käimisest. Võib-olla peaksin oma igapäevase joogapooltunni asanatepagasi üle vaatama.

* * *
Paar päeva tagasi „käisin“ näitusel, kuhu ma enne eriolukorra algust ei jõudnud ja mis ülehomme vist otsa saab*. Selle võimaluse eest tänan KUMU tublisid töömesilasi, kes on veebi vahendusel näitusi kättesaadavaks teinud. Nautisin Niguliste muuseumi väljapanekut „Neitsi Maarja. Naine, ema, kuninganna“, mida põhjalikult tutvustas kuraator Merike Kurisoo, kes rääkis haruldaste skulptuuride, maalide, altariretaablite ja muu põneva kaudu neitsi Maarja tähendusest keskaegsel Eesti- ja Liivimaal.

Leidsin KUMUlt nii FB-lehelt kui ka muuseumite kodulehtedelt rohkemgi huvitavaid veebiprojekte ja taskuhäälingu vestlusi. Vt näiteks siia: https://ekm.ee/virtuaalmuuseum/

Tore on, et ERR avas üleeile uue tasuta veebikanali Jupiter (jupiter.err.ee), kust leiab rohkesti saateid, sarju, filme, dokfilme ning kuulamisväärset kontsertidest kuuldemängudeni. Olen sealt paari päevaga juba mõnda kunagi pooleli jäänud sarja vaadanud (näiteks „Äraostmatuid“ /Line of Duty/, BBC) ja kavatsen samamoodi jätkata.

Internetis pakutakse praegu tohutu palju igasuguseid kultuurist osasaamise võimalusi nii Eestis kui ka välismaal. Kultuurirahvas on leidlik ja tubli.

*  EDIT, 21. mai '20: Eriolukorra lõpuga ja muuseumi taas avamisega kaasnes teade, et seda näitust on pikendatud 16. augustini  '20.

2 comments:

  1. Vt kirjutasin lõpuks midagi oma blogisse. Oled terve?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lugesin huviga ja ootan järge. Tore, et jälle kirjutad, sest oskad igasuguseid elupildikesi ja -mõtteid väga hästi edasi anda.

      Ja tänan küsimast, olen küll. Loodan, et Sinagi.

      Delete