25/06/2009

Keskpäeval Tallinna kesklinnas

Keskpäeval lendasid üle Tallinna kaks NATO hävitajat. Olin just võidusamba lähedal ja seda tervitama Briti piloodid oma hüvastijätulennuga tulidki. See oli võimas heli, mis neist vallandus. Aga ähmitekitava heli jälg kadus ruttu nagu ka lennukid ise ning kesklinn oli taas vaikselt ruttav, päikest täis. Võidusammast käisid paljud uudistamas ja pildistamas. Tegin paar pilti minagi.



Siis jalutasin mööda Kultuse kohviku eest, mis nime nüüd kannab endine kohvik Moskva. Mõtlesin, et ehkki kohviku asutaja Kultase nimest tuletatud, on "kultus" sel väljakul ühtaegu sügavalt sümboolne ja samas ka veidraid mõttemänge põhjustav sõna, sest siinsamas on kultuseasutus kiriku näol ja kultusepaik samba näol. Linnavalitsuse hoonest üle väljaku aga võib võimukultust leida.

See selleks... Läksin Sõpruse kino juurde uut purskkaevu vaatama. See purskas, kuid polnud veel pidulikult avatud ja vaevu olin pildi saanud tehtud, kui kraanid mõneks ajaks taas kinni keerati, kuni avamiseni, mida ma ootama ei jäänud..

2 comments:

  1. Ja kindla peale avas purskkaevu sm linnapea, nagu selles vanas anekdoodis, et kõik panid gaasimaskid pähe ja õpetaja hakkas gaasi laskma... ☺

    (Kinnitussõna on ciber)

    ReplyDelete
  2. Väidetavalt viskas ta sinna õnnemünte :)

    ReplyDelete