10/08/2008

Fotojaht - VÕIM ja narr


Võimukandjad on alati müüride taha peitu pugenud, endale kõiksuguseid kindlusi, losse ja residentse rajanud. Siin mõned neist vanast Suurbritanniast, mis ju igati võimukas riik.

Conwy kindlus Walesis on ehitatud kuningas Edward I ajal. Võimalik, et see on tema ajastu kindlustest kõige vägevam. Sisseminekuks meil paraku aega polnud, aga linna kohal kõrguvana võimutses kindlus kohalikus siluetis tugevasti. Pilt on tehtud 1. augustil päikesevarjutuse ajal.



Caernarfon Castle Walesis on samuti rajatud kuningas Edward I ajal. Alates 1284. aastast on siin ametisse seatud ehk õnnistatud Walesi printse. 1969. aastal sai siin Walesi printsi tiitli prints Charles. Kindluses asub suur ajalooline väljapanek. Tornidel on Walesi valge-rohelised lipud suure punase draakoniga. Mõlemad kindlused, nii Conwy kui ka Caernarfon on UNESCO maailmapärandi nimekirjas.



Cardiffi kindlus Walesis. Selle ajaloolise olemusega ei õnnestunud pikalt ja piisavalt tutvuda. Kindlus oli juba vaatajatele suletud, kui me kohale jõudsime, aga lahke valvur lubas eestlased siiski kindluseõuele vaatama. Päike loojus, tornide siluetid olid mõjusad. Siin üks neist.



Windsori kuninglik residents, kus kuninganna Elizabeth II viibida armastab. Tekitab vaatajas mõtte, et kindlus on liiga suur ühele vananevale naisele. Kindluse juurde viival teel on kuninganna Victoria kuju, ehe võimu sümbol.



Igal kuningal, igal võimul on oma narr ja narrikesed. Narr võib kuningale kõike öelda, narr kõigutab ja kindlustab võimu. Narril on mõnikord isegi rohkem võimu kui kuningal, sest narr julgeb võimutseda kuninga üle. Sellisena on ka narr võim. Siin on narr Shakespeare´i linnast Stratford-upon-Avonist. Ilmselt siis kuningas Leari narr. Sellisena tuntud üle ajastute ja maailma.



Teiste fotojahiliste pildid leiab siitkaudu.

4 comments:

  1. Britannia on kuningavõimu kehastus - mõnusad pildid sealt :)

    ReplyDelete
  2. Mälestussammas Narrile, kes oma Kuningat narriks julges nimetada. Võimas.

    ReplyDelete
  3. küll on uhked ja võimsad pildid ning narri pilt sobib eriliselt teema lõpetuseks!

    ReplyDelete