09/08/2008

Naudingud brittide raamatuparadiisides



Vahepeal on blogides palju kirjutatud raamatutest. Ei saa minagi teisiti, sest Suurbritannia raamatukauplused võimaldasid kõikvõimalikke avastusi. Tõelised raamatuhuvilise paradiisid.

Ja kui palju (meilegi taskukohaseid) soodusmüüke! Ostad kaks raamatut, saad kolmanda tasuta... Ostad ühe raamatu, mis maksab kaks naela (ligikaudu 40 krooni), oled juba isegi rõõmus, aga kui ostad kolm raamatut, on ost veel soodsam... Ja kõiksugused muud variandid...Muidugi on ka kallimaid raamatuid... Niisamuti on lihtsamaid ja üliilusaid...

Nii need leheküljed kogunevad. 40 krooni eest võib näiteks saada Shakespeare´i suurvalimiku või Sherlock Holmesi kõik seiklused, kellel need veel puuduvad. Aga veel tohutu palju muud. Igale maitsele.

Piirajaks on vaid pagasi kaal tagasilennul.

Mu lugemisvara ongi viimastel kuudel ingliskeelseks kujunenud. Enne sõitu sai läbi Kenneth T. Strongmani "Applying Psychology to Everyday Life". Nüüd on järjekorras Blenheimi palees (Winston Churchilli sünnikohas) huvi tekitanud seltskonnakaunitari Consuelo Vanderbilt Balsani, Marlborough hertsoginna, elulooraamat "The Glitter & the Gold".

Aga ka Gregory David Robertsi "Shantaram", aukartust äratava mahuga (rohkem kui 1000 lk) teos, mida on nimetatud viimase aja kirjanduse üheks säravamaks nähtuseks ja millest kirjutas huvitavalt see blogi.

Siis veel Julian May "The Many-Coloured Land & The Golden Torc" tema "Eksiilide saagast" ja Wilbur Smithi "River God" ning "Eagle in the Sky", mis on ulmelised aja(loo)lood. Nende kohta ei oskagi ma praegu veel midagi arvata, aga briti raamatukaupluste küllusesse süüvimisel tundusid need huvitavad.

Üht väikest ingliraamatut kavatsen tutvustada oma teises blogis.

Oleks ainult lugemisaega!

Pildil on Shakespeare´i sünnikoht Stratford-upon-Avonis. Meie reisi eelviimasel päeval kummus klassiku arvatava sünnipaiga kohal kahekordne vikerkaar, mis pildile hästi jääda ei tahtnud, aga meie jaoks omamoodi sümboolne oli.

No comments:

Post a Comment