30/11/2010

Kilplas hakatakse katust tegema


Tegelikult tahtsin kirjutada oma mõneks ajaks ahenenud maailmanägemisest. Sest hoolimata sellest, et WikiLeaks meie maailma salateabega avardas ja kuskil laiuvad suured lumeväljad, olen nädal aega aknast välja vaadates näinud ainult vuugivahede parandajatest mahajäänud lumevangis masinat. Kogu lumeilu on selle taha varju jäänud.

Tundus juba, et tõstukiga auto on ootama jäänud, millal katuseäärtele jääpurikad tekkima hakkavad, et siis neid kohe maha raputada. Sest aasta alguses olid jääpurikad meie maja tragöödia.

Veel hommikul näis, et aastaring hakkab korduma. Kõigepealt aetakse katuselt lund maha ja lõhutakse jääpurikaid, mis omakorda all trepikodade varikatuseid lömastavad. Siis, kui ilmad paremaks lähevad, tuleb varikatuste parandaja, taob pleki sirgeks.

Siis oodatakse kogumajakatuse tegijaid. Oodatakse terve pika kuuma suve ja vihmasadudes ka.

Siis sajab lund. Koormatekaupa. Katuselt aetakse viimatiste suursadude lumi maha (ka allolevale lumevangis masinale) ja lõhutakse juba tekkinud jääpurikaid, mis omakorda all väikekatuseid lömmi löövad...

Kuid siitmaalt hakkasid sündmused teisiti hargnema. Maja ette sõitis moodne raskekaalutõstukmasin ja katusele hakati materjalipakke tõstma. Mehed ja masinad... Kilplas hakatakse katust tegema.

Mis te arvate, kas sellistes ilmastikuoludes tehtud katusest saab asja või tuleb järgmisel aastal minna uuele ringile?

3 comments:

  1. Jätan küsimusele vastamata, aga mainin kuulsat Soome sisekliimajuhtumit, kuidas uues majas kurdeti, et lagi na külm, kuigi ehitaja kinnitas, et lagi on soojustatud. Tehtud siis katusetarindid lahti (majal olnud kinnine madal pööning) ja avastatud, et soojustusmaterjal tõesti on ilusti paigas, aga rullides, ehitajad olid unustanud soojustuse laiali laotamata.

    ReplyDelete
  2. Tundub, et meie katust kasutati seekord ladustamiseks. Nii et meil on kõik kuhjas, mitte rullis :) Arumaeisaa...

    ReplyDelete
  3. Rõõm! Vuugimeeste auto kaevati akna tagant lumest ära ja üle kahe nädala kestnud ahendamise/ahistamise järel on mu vaateväli jälle avaram.:)

    ReplyDelete