02/01/2012

Segased peresuhted: kes on kelle ema?

Uus aasta on vähemasti ühe mu soovi juba täitnud. Vana-aastaõhtul tuli lumi ja nüüd on seda lisandunud.

Vana aasta viimase päevaga seostub ka siinne arvutiekraanilt tehtud pilt. Tahtsime kodustega e-rahvaloenduses osaleda, et selle asjaga enne aastavahetust korda saaks. Aga pooleli pidime jätma, sest:


Niisiis lühidalt öeldes on minu poeg statistika arvates minu ema/isa ja arvuti (statistika) ennast vastupidises veenda ei lubanud.

Täna lugesin Postimehest Statistikaameti juhataja sõnu: "Kohati on raskusi olnud leibkonnaliikmete omavaheliste seostega. On nii palju erinevaid keerulisi kombinatsioone, olen kuulnud, et nende variantide väljapakkumine pole kõige parema loogikaga tehtud. Need loogikavead parandatakse hiljemalt homme."

Eks siis üritame uuesti.

3 comments:

  1. Inimestel on samalaadset probleemi eri variantides tulnud end loendada püüdes ette üsna sageli, nagu nähtub eri lehtede netikommentaariumidest. Keegi R kirjutas näiteks Delfi kommentaariumis:

    "On ikka eriti KEERULISED leibkonnasuhted Statistikaameti (SA) jaoks juba siis kui leibkonnas on abikaasad (mees ja naine) ja neil 2 last. Häbi peaks SA.-l olema kui täitmine jääb sellepärast katki, et süsteem ütleb, et lapsed on omavahel abikaasad ja:

    "Suguluse märkimisel esines vigu. Palun parandage vead! Vaadake vajaduse korral ka eelmistel lehekülgedel märgitud sugulussidemeid (klõpsake nupul „Tagasi“).
    Palun parandage andmed!
    LM1: Märkisite, et seaduslikus abielus olevad isikud (RA.. ja RE..) on samast soost! Palun parandage viga!"

    VÄGA INETU ja Statistikaameti kommentaar on lihtsalt väga loll, et KEERULISTE sugulussidemete puhul esineb vigasid!!"

    Ma ei saanud üle kiusatusest see kommentaar siia kopida (laste nimesid veidi muutes), sest asja võiks ju lihtsalt naljakaks pidada, kui rahvaloenduse näol poleks tegu siiski tõsise asjaga, mis laitmatult funktsioneerima peaks.

    ReplyDelete
  2. Eh,mul tahtis ka esimese raksuga mu tütart mulle emaks panna ja siis pahandas, et tütar ju vanem kui ema :) Aga läksin tagasi ja tegin uuesti ning edasi polnud mingeid probleeme, ennast kogu pesakonnaga edukalt loendatud :)

    ReplyDelete
  3. Kukupai, meil ei õnnestunud ka pärast tagasiminekut - masin oli kuidagi väga veendunud, et nii ongi (kuigi eespool oli kõik korrektselt tehtud).

    ReplyDelete