24/09/2008

Mauruse raamatupoe lahkumine


Käisin eile Mauruse raamatupoes - sisuliselt oli see hüvastijätt. Läksin vaatama, mida veel huvitavat leida on, enne kui kauplus järgmise aasta algusest suletakse.

Riiulitele oli vähe jäänud, ilmselt on ka blogipuu kaudu levinud teade poe sulgemisest oma töö teinud ja suurem hulk raamatuid nii eesti- kui venekeelsel poolel on ära ostetud. See on hea pood olnud. Minu jaoks eriti ligitõmbav on olnud venekeelse kirjanduse valik - palju kvaliteetset taskukohase hinnaga kirjandust, rohkesti teatmeteoseid, keeleõpikuid, väärtluulet, mütoloogiaid, antoloogiaid ja muid kogumikke, ajalookäsitlusi jne - hästi palju põnevat ja sisukat. Olen sealt korduvalt oma raamatukogu täiendanud.

Aga juba hulk aega on olnud tunda, et kauplusel ei lähe majanduslikult hästi - kas või üksnes alatine elektri kokkuhoid müügisaalis näitab seda. Ostjaid oli eile päeval vähe ja enam-vähem kõik rääkisid müüjatega, et neil on kahju poe sulgemisest.

Kahju on jah. Kuigi lähikonnas on raamatukauplus Magistrali keskuses, pole seal niisugust õhkkonda ja ka mitte niisugust valikut. Häid raamatupoode Mustamäel rohkem polegi.

Poe mustakirju kass näugus ka päris kurvalt - nii toredat ja vaimset kodu ta vaevalt enam saab.

Aitäh, Mauruse pood!

Pilt: Jean-Honoré Fragonard´ maal "Lugeja", u 177o. a.

No comments:

Post a Comment