30/06/2008

Kohutavad suhted

awful - kohutav, hirmus (ingl.k).

Polegi varem juhtunud kuulma, et rahvusvahelise leviga uudistesaates kahe riigi suhteid otsesõnu kohutavateks nimetatakse.

Laupäeval näitas Euronews uudist Hantõ-Mansiiskist soome-ugrilaste kongressilt. Telepilt pööras palju tähelepanu roosas kostüümis Evelin Ilvesele Venemaa presidendi kõrval, ka külla sõitnud presidendid olid näha. Taustatekst oli aga (umbes) selline, et kuigi Medvedeviga kohtumise ajal avaldati lootust suhete paranemiseks, on suhted Eesti ja Venemaa vahel kohutavad (seesama awful siis).

Ja seda juba enne Eesti presidendi väljajalutamist Kossatševi ettekande ajal.

Huvitav, missuguse omadussõnaga praeguseid suhteid iseloomustatakse?
Mõtlema paneb see küll...

1 comment:

  1. Eestis on leidnud üsna mugava pesitsuspaiga säherdune omapärane poliitjõmlus, kes seda ainult tahabki, et Eesti-Vene suhted kohutavad oleksid. Suruge hambad ja rusikad kokku, mingeid häid suhteid pole vaja - see on nende kreedo. Isegi tuntud ERRi kommentaator Peeter Kaldre ütles rahvateenrite saates, et ta pigem on ühte meelt nendega, kes edukat Venemaad ei taha näha. Niisiis: elagu konfrontatsioon ja raskustes vaevlev Venemaa! Asjaolu, et piiritagune äraarvamatus võib Eestile saatuslikuks saada, poliitjõmme ei huvita.

    ReplyDelete