11/07/2013

Ehitamise ajad

Oleks üsna ootuspärane, kui ma neil päevil, mil EÜE 50. aastapäeva põhjalikult ja pidulikult tähistatakse, kirjutaksin pika postituse sellest, kuidas kaks aastat ehitusmalevlane olin. Aga panen siia vaid kaks fotot, ühe 1966. ja teise 1967. aasta suvest.

Esimesel oleme meie, Muhu rühma tüdrukud, esimest päeva Muhumaal ja just kätte saanud oma tööriided, täielised roobad ning need selga ajanud. Need on lohvakad, täismeeste jaoks tehtud karedad riideesemed ja meid ajab hirmsasti naerma, kui kentsakad me neis välja näeme. Ja muidugi tuleb see ka fotona jäädvustada.


Teine on pika söögilaua tagune Kabli rühmas, kus meid oli Eestist, Ungarist, Tadžikimaalt ja Lätist. Kokku palju rohkem kui pildile mahtus.


Tervitused teile, Muhu'66 ja Kabli'67, kus te kõik praegu ka ei viibiks! Tore aeg oli. Paljut sai esmakordselt kogetud ja pagas kogu eluks kaasa võetud. Teiega sai mitu puuda soola ära söödud. Aitäh, sõbrad, ilusate mälestuste eest!

Fotod erakogust. 

 2006. a kirjutasin neist rühmadest Maalehele, kus originaali lühendati ning see ilmus 2007. a pealkirja all "Eesti esimesed üliõpilasmalevasuved".   Mingi ettekujutuse noist suvedest sealt saab.

No comments:

Post a Comment