30/04/2011

Maailma oodatuim suudlus


Pilt, mis eile kogu maailma ajakirjanduses ilmus allkirjaga: "Grace Van Custem hates the Royal Wedding!" (Grace Van Custem vihkab kuninglikke pulmi!) ja näitab hästi väikese lilleneiu tundeid.

Sattusin eilset Londoni pulmaülekannet vaatama kanalilt, mis kogu selle rohkem kui tunni jooksul, mis möödus noorpaari kirikust lahkumisest kuni esimese suudluseni paleerõdul, näitas, kuidas palee-esisele väljakule kogunesid inimesed ja kuidas politsei neid sinna viivatel tänavatel suunas ja rühmitas, kuni laskis väljakul tihedasti täituda. See oli hästi organiseeritud ja samas kuidagi filigraanne vägede liikumine.

Rohkem kui meie lauluväljaku täis inimmassi suudeti väljakule mahutada, kuigi üsna kindlasti neist rohkem kui pooled tegelikult midagi ei näinud. Ses mõttes olid televaatajad igati eelistatud. Aga ju maksab ka kohaloleku efekt midagi, kuigi ennast poleks ma küll selles massis kujutlenud. Ilmselt oli tegu maailma kõige oodatuma suudlusega. Et musisid kiiresti ja kaks anti, see kuulus kindlasti show juurde.

Tore oli ka sellele eelnenud tõllasõidu saatjaskonna rohkus - nii kaunilt kulgevat ratsaväge näeb harva.

Aga kõige rohkem jäi selt pulmasõidult mulle meelde mitte noorpaari tõld, vaid hoopis see teine, milles prints Harry lillelastega koos sõitis ja millest aeg-ajalt ekraanil vilksatas üpris ehmunud lapsenägusid, sest kahtlemata oli teeääri palistav kisakirju rahvamass neile ülivõimas elamus.
Fotod internetist.

8 comments:

  1. Linda, la monarchia britannica aveva bisogno di una pubblicità positiva dopo tanti scandali... E ci riuscì!
    Ma fra il pubblico penso che erano di più i turisti che gli inglesi, che ormai sono molto scettisci con questa monarchia fermata un po' nel tempo (anche se ha voluto adesso dare un "tocco" di modernità), e con tanti soldi spesi "per questa pubblicità", in un momento economico difficile.
    Un bel punto di vista, comunque, il tuo.
    Saluti cordiali.

    ReplyDelete
  2. Iseennast täiendades:
    3-aastase lilletüdruku mossitamine on saanud maailmas kõige kiiremini levivaks meemiks internetis.
    Vt näiteks pisiplikat koos Donald Trumpiga või "Mad Meni" pahura peategelase Don Draperiga või Justin Bieberiga või Steve Jobsiga või muudes naljakates olukordades.

    http://digitallife.today.com/_news/2011/04/29/6556610-royal-weddings-frowning-flower-girl-rules-internet

    http://www.pcworld.com/article/226765/newest_internet_meme_royal_wedding_flower_girl_upstages_kate_and_wills.html

    ReplyDelete
  3. Мне так нравится эта пара!

    ReplyDelete
  4. Albert, questo matrimonio mi interessa per la sua organizzazione e la sua influenza emozionale.
    Grazie per tuo commento.

    ReplyDelete
  5. Наталья, спасибо за комментарий. Да, этa красивая пара.

    ReplyDelete
  6. Tegelikult hoidis piiga oma kõrvu kinni sellepärast, et samal ajal kui kaks teineteise ja maailma jaoks õitsevat musitasid lendasid lennukid suure müraga paleest üle. vaene väike tüdruk!

    ReplyDelete
  7. Jah, ma nägin neid lennukeid ülekandes ja tean seda lennukite kõrvulukustavat müra ning rahvamassi kisamölluga võimendatuna võib see lapsele üsna jube olla, liiatigi kui võib-olla ollakse harjunud päeval lõunauinakut magama, aga nüüd "tööpäev" nii pikaks läks.
    Teisalt aga: selle piiga (sotsiaalse)sünnipositsiooniga naisterahval võib sellest fotost ja rahvusvahelisest tuntusest edaspidises ilmaelus väga palju kasu olla nii majanduslikus kui seltskondlikus mõttes. Nii et väga vaene väike tüdruk ta igal juhul pole.

    ReplyDelete
  8. Lisaks sellele kannab see väike piiga üsna tugevaid prille, mis (ilmselt ilu pärast) olid pulmade ajaks ära võetud. Küllap oli ta üsna ehmunud ja segaduses ja lennukid ja karjuv rahvas... Ja siis sellised pealkirjad. :S

    ReplyDelete