01/06/2010

Maltal: kohtumised Estoniaga


 Kui viiendal reisipäeval Marsaxlokki kalurikülla kuulsaid just Maltale tüüpilisi paate luzzusid vaatama jõudsime, jäi esimesena silma hoopiski veesõiduk, mis "Estonia" nime kandis.

E-tähe erilise kuju pärast esialgu veidi kahtlesime, aga päästerõngas kinnitas nähtut. Sulaselge "Estonia".

Küsisime paadi peremehelt, millest selline nimi ja ütlesime, et meie olemegi Estoniast elik Eestist, hoopis teise mere äärest. Noormees vastas, et ei tea, millest see nimi. Tema olevat paadi koos nimega eelmiselt omanikult ostnud. Registreeritud on see "Estonia" Malta pealinnas Vallettas. Ilus kokkusattumus igatahes.

Eriti kirevaid maagiliste silmadega dekoreeritud luzzusid imetlesime ka. Mere sinise veega sobivad need muinasjutuliselt hästi kokku.

Teine Eesti-teemaline kohtumine oli meil sellel reisil veel. Hotelli restoranis pidas üheksat ametit 22-aastane Matthew, kes 16-aastaselt oli Tallinnas käinud.

Tallinn ja eestlased jätsid noormehele sügava mulje. Meeles on "Tere" ja viru valge viin. Supermarketist ostetud toit. Lahedad inimesed.

Tänuks nende heade mälestuste eest korraldas Matthew meile malta toitudega õhtusöögi, mille veinidegusteerimist ja suurepärast külmlauda kroonis küülikupraad fenkata, mida ainult auväärsetele külalistele ja suurte pidude ajal erilise roana pakutavat. Maitses küll hästi. Paljud meie hulgast kiitsid, et üsna samamoodi, nagu meie vanaemad vanasti praadi moorisid.

Olen nüüd Maltalt paar päeva tagasi, nagu ka eelmisest fotojahi postitusest paistab. Fotosid tegin palju, muljed tahavad seedimist. Kui palju sellest huvitavast reisist siin blogis kirjutan, seda veel pole otsustanud. Arvatavasti tuleb rohkem juttu ja pilte minu reisiblogis "Teed".

EDIT: 6. aug 2010. Seda teksti on kasutatud minu artiklis ÕpL-is.

No comments:

Post a Comment