04/10/2009

Sinu nõiduse kütkes...


Hommik. Õues on soojem kui eile, toas ikka 15 kraadi. Korteriühistu tippkuttidel pole vist meeles, et juba võiks kütmisega peale hakata. Siit moraal: ärge valige paneelmaja juhatuse esimeheks kogukat inimest - paksud taluvad külma paremini.

Vikerkaar (kl.9.17). Vaevunähtav, aga hilisema pilditöötlusega saab ikkagi kõik värvid välja tuua. Fototehnilist hinnet ja autori enesekriitikat need pildid ju ei vaja.

Ronin jaheduse eest vanni sooja. Peavalu jääb ka vannivette. Nüüd saab juba tööd tegema hakata. Lõpetan 260-leheküljelise tõlke toimetamise.

Ei midagi erilist. Mõnikord on nii, et kõige parem päev ongi ei midagi erilist. Samuti nagu mõnikord kõige parem uudis võib väljenduda uudiste puudumises.

Raadios laulab keegi: "Sinu nõiduse kütkes olen vangis". No ole siis pealegi...

2 comments:

  1. Huvitav, mis on aastal 2009, 18 aastat tagasi taasiseseisvunud Eestis, tehniline põhjus, miks ei võiks maju kaugkütta aasta läbi? Kui inimesel on liiga soe, keerab radiaatori kinni; kui liiga külm, keerab lahti. Ei ole enam Vene aeg, mil suviti lasti kaugküttesüsteemist vesi välja vms ja suurkatlamajade kaupa ei olnud ka sooja vett. Kuidas mujal maailmas saadakse kütta aasta ringi?

    ReplyDelete
  2. Üks põhjuse osa on ilmselt see, et suur osa paneelmajadest on ikka veel vana torusüsteemiga ehk ühe toruga, mis ulatub ülalt alla ja mida kõige kõrgemal olevast korterist reguleeritakse. Selle ühetorusüsteemi juurde ei käi korterite nn kraane (vabandust tehniliste oskussõnade teadmatuse pärast) ja korterites ei saa sooja reguleerida, kinni panna või lahti keerata. Paljudes majades on nüüdseks see ühetorusüsteem kahetoru omaga asendatud, meil paraku mitte. Miks? See on jälle omaette küsimus.Osaliselt ka korteriühistu suutmatuse ja rahavähesusega seotud, samas on näiteks laenuvõimalused jäänud kasutamata jne.

    ReplyDelete