02/10/2009

HOME - me räsitud ja väsinud ilus kodu


Samal ajal, kui siinmail püütakse üksteist kräpiloopimises üle trumbata ja seda nii valimisvõitluses, majanduselus, ministritöös, kommivastasuses kui ka mujal, tunneb muu maailm suurt muret seetõttu, et meie koduplaneedi ressursid väga kiiresti ammenduvad ja kliima muutub ebasoodsaks.

Juunis oli oma kaunite Maa-fotodega kuulsuse võitnud Yann Arthus-Bertrandi suurepärase ja valusalt mõtlemapaneva filmi "HOME" (Kodu) ülemaailmne esilinastus: Praegu saab filmi paljudes kohtades vabalt vaadata. On sündinud terve "koduprojekt". Sest:
HOME
We are living in exceptional times. Scientists tell us that we have 10 years to change the way we live, avert the depletion of natural resources and the catastrophic evolution of the Earth's climate.
The stakes are high for us and our children. Everyone should take part in the effort, and HOME has been conceived to take a message of mobilization out to every human being.
For this purpose, HOME needs to be free. A patron, the PPR Group, made this possible. EuropaCorp, the distributor, also pledged not to make any profit because Home is a non-profit film.
HOME has been made for you : share it! And act for the planet.
Yann Arthus-Bertrand
Filmi ingliskeelset versiooni saab vaadata siit.

HOME official website

Homeproject YouTube´is (vene-, saksa-, prantsus-, hispaania- jt -keelsed versioonid ning muud teavet filmi valmimise kohta.

Film on ühtpidi väga ilus ja teisipidi väga kurb, sest võib-olla ei suuda me Maa ilu ja elu hoida. Piltnikutöö, üldse kogu meeskonna töö rohkem kui 50 riigis on olnud hämmastav.

Mõnd endalegi aastate tagant tuttavat kanti (näiteks Lagost Nigeerias) vaatasin nii äratundmis- ja taasnägemisrõõmuga, kui ka väga halvas mõttes üllatununa. Juba kaks-kolmkümmend aastat tagasi oli osa Lagosest ülivaene ja teise ossa ei mahtunud autod ära, liiklust reguleeriti lihtsa seadusega, et paariskuupäevadel sõidavad paarisnumbritega autod ja paaritutel paaritu numbriga autod. Nüüd on ülim vaesus veelgi süvenenud, liiklus muutunud veel võimatumaks ja saastavam-laastavamaks. See aga on ainult üks näide.

Panen selle postituse oma mõlemasse blogisse. HOME on seda väärt.

No comments:

Post a Comment