14/02/2009

Loomaaia sõprade hulgas


Tänasel sõbrapäeval oli Tallinna Loomaaia Sõprade Selts koos oma aastakoosolekul. Seltsil on 161 liiget, peaaegu pooled neist olid arupidamisel kohal.

Teemaks ikka, kuidas loomaaeda tõhusamalt aidata. Ja ka see, kuidas kenasti tähistada Tallinna Loomaaia 70. aastapäeva. See pidulik päev on 25. augustil ja tollel õhtul peab sõprade selts koos loomaaia töötajatega maha ühe toreda pikniku.

Juunikuus aga on lumeleopardide ekspositsiooniala pidulik avamine. See valmis suuresti tänu Ülesaksamaalise Loomaaedade Sõprade Seltsi abile ja nii oodataksegi avamisele nende esindust.

Direktor Mati Kaal ütles, et 22. juulist 6. septembrini on Kadriorus Kastellaani Majas väljas 50 põnevat loomaskulptuuri, mis on valminud selle sajandi algusaastatel Tallinna loomaaias toimunud rahvusvahelistel animalistliku skulptuuri festivalidel.

Mitmesuguseid muid toredaid plaane tegi selts veel - ekskursioonid, loomaaia köögipoolega tutvumine jm. Maiuspalana kuulasime Mati Kaalu looduse- ja loomajutte Tasmaania-reisilt, kus ta olevat end hiidsõnajalgade metsas uitades lausa kärnkonnana tundnud ja kus ka Tasmaania kurat talle hambaid näitas.

Loomaaia sõprade seltsist ja võimalustest selle liikmeks astuda saab lugeda siit. Kõik loomasõbrad on oodatud!

Loomaaias ringi kõndimist ilm täna ei soosinud. Aga möödunud aasta veebruarikuise loomaaia külastamisest olen kirjutanud siin. Talvelgi on loomaaias põnev.

Naaritsa pilt on Tallinna Loomaaia koduleheküljelt.

No comments:

Post a Comment