12/09/2009

Tubli, Piret! :)


Mõnikord leian ma oma meilipostkastist tuttavate inimeste kohta toredaid uudiseid, vahel koos piltidega. Sedapuhku siis see, mõned päevad tagasi tulnud.
HOMMIK!
Selline SUPERTORE uudis!
Piret Mildeberg ja Resa Tiitsmaa võitsid rahvusvahelisel autorinukkude näitusel Riias auhinnad!
Osalejad olid 6-st riigist ja teades nukukunsti taset, on see tunnustus FANTASTILINE!
Piret võitis ühe kolmest Läti Disainerite Liidu preemiast! Minu meelest on see VÄGA suur tunnustus.
PÄIKEST!
Viive
Kuskilt lugesin niisugust ametlikku teksti: "Piret Mildeberg on kujundusgraafik, kes on illustreerinud 25 lasteraamatut ning välja mõelnud ja kujundanud meisterdamislehekülgi ajakirjadesse «Täheke» ja «Hea laps». Ta lõpetas 1984. aastal ERKI graafikaosakonna illustraatorina. Temalt on ilmunud pabernukkude raamat «Perekond Papiste» (1999), meisterdamisraamat «Ervin – kõikide lemmik» (2004, pälvis aasta kaunima lasteraamatu tiitli), 4 lauamängu, mängukaardid ja 40 erinevat puslet televiisoritegelase Onu Frediga. Omanäolisi mänguasju on Piret hobi korras valmistanud alates 1990. aastate esimesest poolest."

Olen alati lustaka ja huumorimeelse Piretiga aastaid ühe koridori peal töötanud, tema abikaasa, nüüd samuti väga tuntud kunstniku Jüri Mildebergiga aga ühes toimetuses. Nii tore on teada saada, et sõpradel ja tuttavatel hästi läheb. Palju õnne!

Pildid on ka Viivelt pärit. Ühel on Piret ja tema Riias võistelnud nukud, teisel aga Pireti kujundatud Eesti Lastekirjanduse Keskuse maja pööning.

1 comment: