22/02/2009

Iseenda loomingu piraat


Samal ajal kui suur hulk mitmesuguste valdkondade loovisiksusi on pahased oma teoste piraatide peale, neid kohtusse kaebavad, nende tegevust kõigiti takistavad jne, on paljude meelest superkirjanik ja kahtlemata ülipopulaarne Paulo Coelho leidnud hea võimaluse kasutada piraatlust oma raamatute läbimüügi suurendamiseks. Ta on juba aastaid iseenda raamatute piraat.

Münchenis tutvustas ta oma tegevust ja selle kasulikkust konverentsil, rääkides, kuidas "Alkeemiku" venekeelse piraatkoopia võimaluse andmine kõigile soovijatele tõstis raamatu müügiarvu tuhandelt raamatult aastas miljonile ja rohkemalegi.

Ta ütles: "Ma arvan, et see on fantastiline. sa annad lugejale võimaluse lugeda oma raamatut ja valida, kas ta tahab seda osta või mitte... Nii läksin ma BitTorrentisse... ja lõin oma piraatblogi Wordpressis The Pirate Coelho..."

Siin viidatud leheküljel on võimalik vaadata Coelho esinemist, milles ta räägib, kuidas internet muudab keelt ja kirjandust ning kuidas BitTorrent on aidanud tal muutuda mitte ainult rohkem loetavaks, vaid ka müüa rohkem raamatuid.

Nupp nokib, nagu öeldakse.

Ka muidu on Coelho internetivõimaluste kasutamisel oma populaarsuse suurendamiseks väga osav. Tal on oma blogi, kus lugeja saab tema mõtetele ja muinasjuttudele kaasa rääkida, võib saata tema teoste teemalisi e-kaarte ja laadida tema piltidega selle aasta kalendri või postkaarte ja mõtteteri, muidugi ka lugeda peatükke ta valmivatest raamatutest, vaadata kirjaniku videoesinemisi ja palju muud.
Ka siinne pilt on postkaart tema blogist.

No comments:

Post a Comment