27/10/2019

Tunnel 1.



Väike objekt, suhteliselt tagasihoidlik tunnel Mustamäe ja Nõmme piiril Ehitajate tee all ja varasema võsa piirkonnas sai mõni päev tagasi valmis. Selle rajamist ootasid siinkandis juba aastaid paljud inimesed. Mina ka, sest mul on nüüd kerge oma metsamatkadel autotee alt läbi minna, ei pea mäest üles Nõmme suusasilla juurde ronima. Ehitus kestis augusti algusest kuni 20. oktoobrini 2019.

Metallist torutunnel on 40 meetrit pikk ja umbes kuuemeetrise läbimõõduga. Ehitajate teele viivad tunneli juurest korralik trepp ja kaldtee ratastel liikujatele. Mustamäe metsa terviserajast on osa nüüd asfalteeritud. Ega ma seda asfalti metsateel päris heaks lahenduseks ei pea, mulle oleks meeldinud nn valge kattega kruusatee rohkem. Aga kindlasti on tunnel aastaringne, mugav ja ohutu liikumisvõimalus. Võib-olla oleks sealkandis liikujate meelest parem olnud tunnel ehitada umbes 50 meetrit allapoole, kus on paljude jaoks sisseharjunum ohtlik teeületuskoht, aga ju oli ehituslikult mõistlikum see teha nn Nõmme mäe jalamile.

"Kruusatee erikorrespondendid" käisid tunneli rajamist pildistamas õhtuti, kui objektil oli päevatöö tehtud ja inimesi vähe. Moblafotosid sai väga-väga palju, sestap tuli neist teha valik ja sellest valikust omakorda uus valik. Esimeses postituses on fotod ehituse algusest kuni tunneli jõudmiseni tee alla.













Järgneb.

Vaata ka: http://iltaka.blogspot.com/2019/10/tunnel-2.html

No comments:

Post a Comment