09/01/2014

Head uudised lähetustest ja loomalugudest

Täna tuli ERRilt kaks head uudist. Mulle meeldib väga, et Neeme Raud läheb  ERRi Moskva korrespondendiks. Temas on energiat ja iva. Nagu ta ise ütleb: "Tundsin ja nägin neid teemasid, mida tänane Moskva ja Venemaa ajakirjanikule pakuvad. Taas hakkas n-ö korrespondendisüda tuksuma ja pea võimalikke lugusid välja mõtlema." Tulemused võivad huvitavad olla. Igatahes mina soovin talle küll uuel tööpostil jõudu, kuigi ta mulle ka Vikerraadios saatejuhina meeldib ja siia ta minekust auk jääb.

Õhtul vaatasin ETVst Raua uue saatesarja "Lähetus" esimest saadet, mis juhtumisi samuti tema tulevase töökoha linnast oli: "Moskva, paarkümmend aastat hiljem". Huvitav oli, sest umbes nii palju aastaid pole ka mina Moskvas käinud, aga see linn on kahtlemata ammendamatult sisukas nii diplomaatia kui ka kultuuri- ja majandussuhete vaatevinklist. Nendest uus sari jutustabki. Nädala pärast tuleb "Lähetus" jälle, kusagilt mujalt...

Teiseks ERRi heaks uudiseks pean seda, et alates homsest on Vikerraadio kavas uus saatesari “Loomaaia lood”, mis on pühendatud nii Tallinna loomaaia 75. sünnipäevale kui ka direktor Mati Kaalu 45. tööaastale.

Matit tunnen palju aastaid, olen temast ja loomaaiast mitut puhku kirjutanud ja tean teda väga hea jutuvestjana. Tal on alati palju huvitavaid võrdlusi ja üllatusi ning seda valdkonda, millest neis saadetes juttu tuleb, teab ta muidugi läbi ja lõhki: kuidas loomaaiandus on läbi aastatuhandete kujunenud, millised suurepärased inimesed loomade eest hoolt kannavad, kuidas kujunevad inimeste ja loomade ning loomade endi omavahelised suhted. Ootan põnevusega. Homme, 10. jaanuaril kell 15.15 on Vikerraadios esimene saade.

Siia panin foto, mille kasutamist ERRi pressiteates lubati: Mati Kaal aastal 1970 (erakogust). Tollal olid Mati suureks huviobjektiks karud, nüüd aga tunneb ta end koduselt kogu loomariigis. Muide, loomaaedu armastab ta võrrelda saatkondadega ja kõiki loomaaia elukaid tuleb tema arvates võtta kui diplomaate, kes on loomaaias lähetuses.

2 comments:

  1. Ei saa mitte ütlemata jätta, et ka mina rõõmustasin väga Neeme Raua Moskvasse mineku üle. "Lähetust" vaatasin suure uudishimuga. Oligi Venemaa kuidagi kaugeks ja võõraks jäänud, nüüd toob Neeme Raud ja ERR ta taas lähemale.

    Mati Kaalu ja Vikerraadio vihje on head teada. Tänud!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh kommentaari eest. Eks Venemaa kohta ole ju info hankimiseks palju võimalusi, aga väga tore on, et nii võimekas ajakirjanik endale sellise huvipakkuva teemavaldkonna leidnud on.

      Loomaaialugude esimese saate kuulasin ka täna ära - käivitus küll päris hästi.

      Delete