31/10/2012

Elu on täielik õnn!

Hommikuti joon vahel kohvi, vahel teed. Nii, kuidas tuju on. Täna märkasin, et teepakikeste kuldsetele ripatsitele on mõtteteri kirjutatud. Umbes nii, et võta pits ja pea aru. Ehtinglaslikult täpsed aforismid klassikutelt ja muidu kuulsustelt.

Väga nutikas käik igatahes. Tuleb meelde, et kirjanikud tegid kord ettepaneku Tallinna ühissõidukitesse luuletusi ja vist ka tsitaate riputada, et sõitjad nii oma poeetilised hetked kätte saaksid. Seda vist isegi on kirjanduse populariseerimiseks tehtud. Aga mina küll ei kujutle ennast ühest peatusest teise siirdudes ja jalul püsimiseks kõvasti kuskilt kinni hoides luuleridu nautimas.

Teepakikestega on teine lugu. Lonkshaaval rüübates jõuavad ka mõtteterad pärale. Panevad edasi mõtlema või lihtsalt muigama. Annavad hommikule iva. Muudavad hommikujooma mõnusad hetked täiuslikumaks. Oleksid nagu endast targemate inimeste hulgas.

Tänasel ja paaril varasemal teepakikesel olid kirjas niisugused ütlemised inglise ja vene keeles:

"Elu on täielik õnn! Ükski inimene ei suuda seda välja kannatada." (George Bernard Shaw)

"Vaikus on vestluse suur kunst." (William Hazlitt)

"Naised (abikaasad) on noorte meeste armukesed, keskealiste seltsilised ja vanameeste põetajad." (Francis Bacon)

Eks näis, milliseid tarkusi järgmised teetassid toovad.

Üks oktoobrihommiku pilt ka kalendrikuu lõpetuseks.

Minu foto, okt 2012.

4 comments:

  1. Vahel olen saanud söögikohas kohvi juurde nn soovikypsise ja on tunne olnud, et see tarkusetera käib just minu kohta. Aga vöib-olla ongi nii, et just see soov vöi öpetus pidi körgema ettehoolduse töttu hiina kypsise kaudu minuni jöudma?
    Nii ka teepakkidega. Aga kui juua mitu tassi teed vöi vaadata läbi mitu kypsist? Esimene valik peaks siis see öige olema...

    ReplyDelete
  2. Põhimõtteliselt võiks ju siis kõik suures karbis olevad teepakikesed läbi vaadata ja sealt endale kõige sobivama tarkusetähe otsida :) Seda ma siiski tegema ei hakka, päevahaaval on põnevam.

    Aga sellest hiinlaste sooviküpsisest rääkis mulle täna üks teine inimene ka.

    ReplyDelete
  3. Nüüd võiksid ikkagi ka pisut reklaami teha. Ostaks isegi selliseid teepakke kui teaks, mida poest otsida.

    ReplyDelete
  4. Hundi ulg, antud juhul on see HYLEYS/The Aristocratic Tea. English Special Blend. Aristokraatlikule nimele vaatamata tavalisest Maximast ostetud.

    HYLEYSi teesid on mitut masti, ma ei tea, kas need sildikesed on kõikides alaliikides või ainult mõnes kindlas.

    Tänase hommiku tarkusetera on Henry Fieldingult: "Meie vajadusi ei kujunda põhiliselt loodus, vaid meie kasvatus ja harjumused".

    ReplyDelete