13/07/2011

Mustlasviisid Mustamäel

Tänane ennelõunane muusikaelamus tuli lausa koduakende alla. Kostis lõõtspillimuusikat. Arvasin, et kellelgi on autoaknad lahti, sealt kostab. Aga muusika muutus järjest valjemaks. Ja tegemist oli tõesti hea esitusega. Siis mõtlesin, et keegi kuskil lähedal kuulab oma kodus valju muusikat, seejärel tundus, et mõni virtuoos on meie majja elama kolinud.

Kui päris akna all mängima hakati, läksin vaatama. Noor mustlasmees kõndis maja eest mööda ja mängis. Vahetpidamata. Kui keegi akendest talle tähelepanu osutas, siis peatus, sirutas käe ilmeka liigutusega annetust paludes välja ja kandis ette pikema pala. Ülemistelt korrustelt oli mõni harv rahaloopija, aga muusikat jätkus ümbruskonda kauemaks, sest veel tubli pool tunnikest kandis tuul seda lähikonna majade eest meie poole. Võib-olla oli ta tulnud maad kuulama, kas Mustamäel "mustlasetööd" teha tasub.

See mustlasviiside lummus oli mõjuv.

Õhtul ajalehti lugedes sain teada, et vanalinnas oli kerjustel ja küllap siis ka mustlastel muusikaga või ilma täna tänu kruiisilaevade reisijatele väga hea teenistus olnud. Täitsa kahju hakkas meie hommikusest pillimehest, kes ilmselt oli valel ajal vales kohas.

No comments:

Post a Comment