15/05/2010

Õnneliku korstnapühkija avaliku elu esimene päev


Täna, mõned tunnid pärast pidulikku avamist oli Tauno Kangro "Õnnelik korstnapühkija" endiselt tähelepanu keskmes. Mõni turist kallistas teda, pered pildistasid ennast koos temaga, lapsed süles; keegi poleeris korstnapühkija nina, keegi pani pea talle kelmikalt õlale, keegi uudistas või suhtles niisama.

Tundub, et kuju püstitamisele eelnenud kärast hoolimata on linnarahvas ja -külalised endale sõbra juurde saanud. Niisuguseid hetki, mil korstnapühkija juures oleks vähem rahvast, andis lausa oodata. Ja kuju juurde pildistama tõttajate samm meenutas ka korstnapühkija oma.

Harju tänava haljasalal tunti end hästi pinkidel ja söögilaudade taga. Tulbid kuumasid. Vabaduse väljakul oli varsti algamas üks Tallinna päeva kontserte.














4 comments:

  1. Tundub jah, et siin viriseti ilmaasjata. Miks ei võiks üks korstnapühkija linna tänavail inimeste tuju heaks teha??!
    Kas tal nööbid ikka on ees, millest kinni võtta ja midagi soovida?

    ReplyDelete
  2. Ma päris katsumas ei käinud, aga mundriga ja tsunftiauga paistis põgusal vaatlusel kõik korras olevat.
    Mõnel pildil ju nööbid lausa säravad.

    ReplyDelete
  3. Lugesin delfist, et mitte korstnapühkija, vaid korruptsioon. Pealegi Savisaare nägu:D

    ReplyDelete
  4. Kuju on vahva ja paik on korda tehtud. Kuna hotell selle linnale kinkis ja see hotelli ees on, siis on loota, et valvatakse ka, et kohe vandaalid ära ei lõhuks.
    Mina nägin seal küll tublit annust huumorit. Ja rahva head tuju (avamisel ei käinud, väidetava prototüübiga ei võrrelnud).

    ReplyDelete