06/12/2009

Vesi voolab ikka allapoole


Kunagi oli meie majas veeavarii, kus vesi hakkas kõige enne nõrguma esimese korruse toaseinast, alles hiljem said kannatada teine, kolmas ja jupike neljandat korrust. Kui avarii põhjust otsima hakati, olid ülemised korrused esimesele pahased, et kuidas, neil ei jookse midagi. Umbes nii, et miks esimene korrus neid ujutab. Kui selgus põhjus - neljandal korrusel lahti jäänud kraan, mis üleujutuse tekitas -, alles siis tuli kõikidele kõrgemal elajatele meelde, et vesi jookseb ikka allapoole, isegi kortermajades.

See selleks, nagu lubatud, on siin mõned pildid eelmises postituses kajastatud veeuputusest, mille ülanaaber meile 3. detsembri südaööks korraldas.

Korter lõhnab praegugi rõskuse järele, kohati ilmub juba hallitust, kõik veelaigud pole veel kuivanud, asjad kuivavad põrandal laiali, vaipkate on endiselt märg. Maja on säästuküttel, seepärast kuivavad seinad ja muu väga aeglaselt.

Ei pane siia palju pilte, halb tunne on nendega tegelda. Tahaks kogu kupatuse unustada, rõõmus ja kuivuses elada, mitte lakkamatult põrandakaltse ja veekogumisnõusid liigutada. Pildid on tehtud erinevates ruumides. Viimasel pildil on nukker ajaloolise ajalehe eksemplar minu arhiivist - vesi pääses seinte kaudu ka kappidesse ja raamaturiiulisse.



Eelmise, 10. oktoobri 2008 veeuputuse pildid on siin

4 comments:

  1. Masendav!!! Nüüd oled ilmselt sunnitud remonti tegema või edaspidi neid laike vahtima. Rikutud asjadest rääkimata. Kas sa ülemist naabrit seda vaatama oled kutsunud?

    Hakkasin meenutama, et polegi ise sellist asja üle elanud. Siis meenus, et mõlemas korteris elasin kõige kõrgemal korrusel... Minu meelest ise teisi ka ei uputanud. Korra vannitoas mingi jama oli, kas vann ajas üle või mingi pesumasina rike, et põrandal oli 5-cm paksune veekiht. Kuivatasin seda ülima kiirusega, ehk ei jõudnud allapoole nõrguda. Keegi ei tulnud ütlema küll.

    ReplyDelete
  2. aga sul on ju kodukindlustus, eksju. meil oli ka kunagi selline tore "üllatus" ,7 korruselt tuli vesi 4ndale välja ja meist veel allapoole, õnneks kindlustus maksis välja. sellegi poolest on jama, soovitan võtta kuivatuspuhur kuskilt laenuks.

    ReplyDelete
  3. Bianka, ülanaaber nägi, kui vesi laest ojana voolas, hilisemaid kahjustusi ja seda, kuidas me asju kuivatame, pole ta vaatama tulnud.

    Asi läks sellepärast nii käest ära, et ülanaabri vannitoal ja tualetil pole praegu mingeid seinu, on ainult uus väidetavalt veekindel põrand, millelt vesi pärast vannitoa S-toru äravõtmist asenduseks pandud kummitoru (!)
    surve all lõhkemist kõik esikupõrandale ja paneelidesse jooksis, et sealt siis juba meile kaela sadada.

    Tiia, kodukindlustust kahjuks pole. Mitmel põhjusel.

    ReplyDelete
  4. Mind on ka uputatud, 2 korda. Esimene kord oli vannitoas pesumasina voolik maha kukkunud ja vesi voolas põrandale. Teisel korral oli viga vetsus. Kui läksin vaatama, mis toimub, oli pereema kodus ja ütles, et tema ei oska midagi teha, meest pole kodus. Mina oskasin vee kinni keerata!!!
    Sellised asjad teevad jube tigedaks.
    Kompenseerimisest polnud juttugi!

    ReplyDelete