05/02/2016

Blogirännud - 6: blogija kandideerib aasta kultuurikandja tiitlile


Kas panite tähele, et Tartu Postimehes oli täna hea uudis? Koguni väga hea ja võib veel paremaks minna.

Nimelt selgusid Tartu kultuurikandja aunimetuse nominendid - need, kes on mullu märkimisväärselt edendanud Tartu kultuurielu. Toredal kombel on nende hulgas ka blogija. Aasta kultuurikajastaja kategoorias võib kultuurikandja tiitli saada kultuuriajaveebide suurjalutuskaik.blogspot.com ja jalutuskaikajas.blogspot.com autor Agnes Joala.

Nii "Suurt jalutuskäiku" kui ka "Jalutuskäiku ajas" olen juba hulk aega jälginud, küll blogija nime teadmata. Ta on väga isepäiselt ja omapäraselt ajanud oma rada, nautides nii vanu fotosid kui ka uusi grafiteid. Ja alati on nende blogide leiud põnevad olnud, silmaringi avardavad ja tihti ka laiema, mitte ainult Tartu-põhise tähtsusega. Nii nagu peaga linnale, kus lehvib ringi Tartu vaim, kohane on.

Hea meel on mul ka sellepärast, et ometi ükskord on üleriigilises ajalehes mainitud mitte ilu-, moe-, tibina- jm taolist blogi, vaid kultuuriblogisid. Ja kui nende autor tõesti tiitli pälvib, on see suur edasiminek blogidesse suhtumise üldise suundumuse jaoks. Mina igatahes hoian pöialt.

Tartlastel on ju huvitavaid blogisid mitmest mastist. Mainin veel vaid kaht üsna erinevat. Rentsi loen alati suure huviga. Tõtt öelda ei teagi ma, kas tema iroonilis-optimistliku blogi nimi on "Pärdikute päevaraamat", nagu varem, või "Täiuslik maailm. Feel no evil. Fear no evil", nagu blogipäises lugeda on. Väga köitvad on minu jaoks Karikate emanda isikupärased arutlused ("Orkaani südames on vaikus").

EDIT: Ja uudis läkski veel paremaks!  Tartu Linnavalitsuse pressiteatest 17.02.2016: "Aasta kultuurikajastaja aunimetuse pälvis kultuuriblogide "Suur jalutuskäik" ja "Jalutuskäik ajas" autor Agnes Joala, kes on teinud blogidest taas arvestatava kultuurimeediumi ja suunanud kultuuriüldsuse huvi ka Tartu teemadele."

1 comment:

  1. Jah, see on teenitud tunnustus, toredad blogid mõlemad. Meeldiv, et on inimesi, kes järjepidevalt oma rahvavalgustuslikku asja ajavad.

    ReplyDelete