17/09/2011

Fotojaht - magavad esivanemad

 
 

Ma pole ammu fotojahil osalenud, aga seekordsele teemale ESIVANEMAD oli lahendus lausa varnast võtta. Pildid sellest, kuidas meie esivanemad magasid: kes põõnas või laskis leiba luusse, kes norskas, kes vahtis niisama lakke või mõtles ehaliste peale...

Magajate ülesanne on Muhu silmatorkavalt kaunite voodikatete tutvustamine Eesti Vabaõhumuuseumi Jüri-Jaagu talus (1880).
Minu fotod, 5. sept 2011.

Teiste fotojahiliste esivanemad on siin.

10 comments:

  1. Hehee, esivanemad täies elusuuruses!

    ReplyDelete
  2. milline suur töö ja ilu neis tekkides peidus on!

    ReplyDelete
  3. kas nad ikka tegelikult ka nii kauni käsitöö all pikutasid...

    ReplyDelete
  4. Muide, kas te olete tähele pannud, kui LÜHIKESED nii vanad voodid on?
    Ma ise olen lyhikest kasvu, aga kunagi pandi mind ruumipuudusel magama yhte sellisesse museaalsesse voodisse, isegi tekk oli samasugune, kui siin... (oli yhe kunstniku talu, kes kogus vanu asju ja mööblit). Ja ma ei saanudki ennast välja sirutada!
    Rääkimata sellest, et säng oli laudköva.
    Niisiis ma olen öö veetnud esivanemate moel ja see polnud kuigi mönus kogemus

    ReplyDelete
  5. Nende taluvoodite puhul ma lühidusele ei mõtelnud, aga mäletan, kuidas kunagi Versailles'is käies hämmastas mind, kui lühike ja kui kõrge oli kuninga voodi.

    ReplyDelete
  6. Tõeliselt kaunid tekid. Vist siiski pidupäevaks.

    ReplyDelete
  7. Kõva säng on veidi ebamugav, aga peale päevapikkust ränka kummargil olemist on hea selga sirutada...

    ReplyDelete
  8. Esivanemad olidki meist lühemad. Vähemalt paar sajandit tagasi küll (kui ajas palju rohkem tagasi minna, siis lõputult see esivanemate keskmine pikkus väiksem olla ei saa, aga viimased paar sajandit siiski)Raske töö varajasest lapsepõlvest peale ja vilets toit. Ega nende peal laps pikaks ei kasva.
    Pluss veel geneetika ja looduslik valik, mis annab pikkuritele veidi suuremad sigimisvõimalused - iga järgnev põlvkond kipub praegugi natuke pikem olema ju.

    ReplyDelete