15/12/2018

„Jooga 100 päeva“ – tehtud!

Septembri alguses võttis ühes Ameerika blogis minuealine blogija käsile oma joogaklubi väljakutse „Jooga 100 päeva“, mis kutsus päevagi vahele jätmata tegema 100 päeva iga päev kodus 15 minutit joogat. Minu tavaline taks oli sellal paar-kolm korda nädalas á 20 minutit. Tema challenge'i raames hakkasin minagi oma kava tegema iga päev ja nüüd on see sada päeva edukalt läbi.

Algus ei olnud raske, aga millalgi 60. päeva ringis kadus motivatsioon korraks justkui ära. Tegin siiski edasi. Teistkordselt sattus järjestikku tegemise plaan ohtu 90. päeva paiku, kui mind asusid kimbutama päris tugev külmetus koos nohu ja köhaga. Aga asanaid tegin siis ikkagi edasi ning haigus taandus umbes nädalaga ja viimastel väljakutse päevadel ei andnud ennast enam üldse tunda.

Tore, et tegin. Rüht on parem, olek justkui hoogsam kui enne, kaal kilokese kergem (jooga polegi ju kaalulangetamiseks mõeldud).

Mis edasi saab? Joogaga muidugi jätkan, sest olen seda tasahaaval juba aastakümneid teinud, kuid nii pidevalt nagu nüüd väljakutse raames, varem mitte – ikka on olnud pikemaid ja lühemaid vaheaegu. Kas edaspidi iga päev teen, ei ole kindel, aga mõned korrad nädalas kindlasti.

Muide, ka mulle inspiratsiooni andnud ameeriklanna tegi väljakutse lõpuni.

Pildil on rõõmus koaala Austraaliast tulnud postkaardilt. Umbes nii lustakalt ma ennast tunnen.

No comments:

Post a Comment