12/02/2017

Kassielu, kukeelu...

1. oktoobril 2015 oli ajalehe Mustamäe esileheküljel suur foto kunstiteosest, mis tänavakunstisündmuse Street Art Jam käigus hakkas kaunistama E. Vilde tee 71 otsaseina.

Mõjusa seinakaunistuse autorid on eesti kunstnik Andreas Luigas ja tema prantsuse päritolu ametivend Boisbourdin Rémi. Kuked sel seinamaalil seostuvad samas hoonetekompleksis paiknenud kuulsa restorani Kännu Kukk nimega, kassi kohta on linnaosa vanem Helle Kalda öelnud, et see lähtub faktist, et lähikonnas elas kunagi Mati Unt, kelle esikromaan „Hüvasti, kollane kass“ ilmus ajal, mil Mustamäed alles ehitati (1963) ja kes armastas hiirekuningaid kuni oma elu lõpuni.

Kavatsesin seda meeleolukat pilti kohe ka blogi jaoks pildistama minna, aga kuigi olen sellest seinast möödunud vahepeal küll mitukümmend, kui mitte mitusada korda, tegi need ülesvõtted alles täna hommikul mu lähikondlane.


Kui võrrelda tänaseid fotosid ajalehe esiküljel avaldatuga, siis hakkab silma, et vahepeal on muudatusi toimunud. Mitu muudatust, võiks küsida, nagu mõnikord võrdlevates piltmõistatustes tavaks. Aga vaadake ise (parema vaate huvides plõksige pilt suuremaks).


AJ moblafotod, 12. veebr 2017.

No comments:

Post a Comment