15/02/2017

Igale blogile oma rändrahn!

Ajendatuna palju vaidlusi tekitanud uuest Eesti brändimärgist ja lähenevast kevadest võiks ju püstitada loosungi: "Igale blogile oma rändrahn!"

Kindlasti on igaühel oma armas suur kivi. Ja kui ei ole, siis käige ära kas mõne kodulähedase või kaugema rändrahnumüraka juures, pildistage seda, pange pilt oma blogisse, kirjutage juurde, kus asub ja muud mida vajalikuks peate. Või kui pilte on vanast ajast arvutis või pildikarbis, siis pange need. Nii saab kokku üks rändrahnublogiliikumine või kivimeem toredate fotode ja kivilugudega.

Kui see mõte meeldib, laske käia!

Minu blogis on üsna mitmeid rändrahnupilte, mille juurde Mustamäelt ja Mustamäel pole kuigi pikk tee. Paar päeva tagasi käis mu lähikondlane aga selle müraka juures, milleni ma ise ei ole jõudnud, ja tänu tema ülesvõtetele saan blogis täiendada oma kivipilte.


See suur kivi on nagu hea laps mitme nimega: Rakukivi, Männiku hiidrahn ja Männiku rändrahn.


Asub Männiku karjääri Raku järve läänepoolsaarel (kuhu on enamasti üsna raske kuiva jalaga pääseda) ja on riikliku kaitse all 1959. aastast. Kivi mõõtmed on 11,9×9,5×5,7 meetrit, ümbermõõt 34,4 meetrit ja maapealse osa maht 238 m³.


Internetis nimetatakse Rakukivi mitmes kirjutises Tallinna suurimaks rändrahnuks.

AJ moblafotod, 12. veebr 2017.

No comments:

Post a Comment