08/05/2016

Maailma avastamine

On võimalik, et kodukakupojad teevad täna emale kingituse ja lahkuvad pesast.

Igatahes olen täna kaks korda näinud pesaavas uudistajat (ei teagi, kas tegemist on kahe pojaga või ühe ja samaga; üks oli hommikul kl 10, teine pärastlõunal), pea välja pistetud ja päikesevalgusest pimestatud silmad äkki avanenud maailma uurimas, ise justkui ähmi täis. Kolmas on vist noorem või nõrgem, igatahes tema lennupingutus täna seni veel pesaavale pole viinud.


Pilt on kakukaamerast (Looduskalender.ee)  täna veidi enne kella kahte päeval. Üks poegadest pesaaval, kaks pesasügavuses.

Pean tunnistama, et minust on Looduskalendri linnukaamerate fänn saanud, sestsaati, kui neist eelmisel korral kirjutasin. Kaku- ja kotkapoegade arengu vaatamiseks olen iga päev püüdnud aega võtta. Põnev on ka, kummal enne pojad kooruvad, kas hiireviul või must-toonekurel, kes mõlemad pühas ootuses. Ka emadepäeval.

EDIT. 14. mai 2016. Esimene kakuke on (siiski alles täna) öösel pesast lahkunud, tõenäoliselt tõukasid teised ta madistades ja lennuharjutusi tehes "kogemata" "aknalt" alla. ja - Murphy seadus! - seda ei näinudki, sest kaameraga oli midagi juhtunud ja pesas ei olnud täna öösel valgust. Igatahes head lendu, pisikesed!

EDIT II. 14. mai 2016. Teine kakuke lahkus kiirelt ja täitsa ise, ilma taganttõukamata kl 20.37.

EDIT III. 15. mai 2016. Kolmas oli palju "aknal", aga minna ei julgenud. Hommikuks oli pesa siiski tühi.

No comments:

Post a Comment