01/05/2016

Veel üks meditatsioon loomadega


Ilmad läksid soojaks ja see sügavmõtleja siin fotol koos oma kahe kaaslasega, kes sellele pildile ei tulnud, ootab kindlasti juba pikisilmi  õuele pääsu.

Järgmisel laupäeval, kui üle Eesti taas suur talgupäev "Teeme ära!"  on, koristavad Tallinna Loomaaia sõprade seltsi liikmed šimpanside Pino, Betty ja Quincy väliaedikut ja puhastavad selle piirdekraavi.

Turkmeeni hobused on enamasti õues ja ka karmimate ilmadega harjunud.

Üks uudishimulikum tuli mind kiikama -- temas oli tõepoolest midagi turkmeeni külataadilikku, niisugust ujedat häbelikkust, mis takistab külatänaval uute inimestega kohe jutu alustamist, aga siis saab huvi võitu ja taat on valmis pikaks jutuks.

Niisuguseks seltskondlikuks suhtlemiseks näis valmis olevat ka see hobune, aga sõbrad tulid teda karja juurde kutsuma.

Selle loomakese nime ma ei tea, ei jäänud meelde. Tema puuriklaas oli üsna määrdunud ja pilt selle ning hämara valguse tõttu udune, loomake ise suuresilmne ja üsna stoilises rahus. Niisuguse häirimatuna ta meist maha jäigi.

Minu loomaaiaskäigud on Tallinnas läbi mitme aasta kõik seni kulgenud nii, et lõvisid polnud mul varem õnnestunud näha. Tema majesteet loomade kuningas, kuigi fotol on hoopis kuninganna, pole suvatsenud oma varjupaigast elualasse välja tulla.

Aga seekord oli vist just äsja süüa pakutud ja proua lõvi värskete lihakamakate degusteerimisega ametis. Nii et lõvi on täitsa olemas, kuigi enamasti vaid varblased tema maa-alal ringi hüppavad.

Kalad on lihtsalt ilusad, kuigi ka neile tundub kevad olevat sisse murdnud ja südamed kuumalt põksuma pannud. Kõrval akvaariumis oli üks paarike igatahes just parasjagu armurõõmudega ametis, kaks suurt pikka tumedat kala, kes aga fotole halvasti jäid.

Seepärast on siin pildil see ilus rõõmsake vees ja klaasil peegelduvat valgust imetlemas.

Elevandid olid ka ajutiselt oma majja kinni pandud -- see andis võimaluse neid lähedalt vaadata. Talitaja tegi samal ajal nende väliaedikus koristustöid. Elevantide järelt on vist üsna raske koristada.

Õuepääsu ootasid nad võimalikult ukse lähedal, et jõuda tagasi oma platsi vabadusse, mis rohkem on küll tunnetatud paratamatus.

Moblafotod, Tallinn Zoo. 27. apr 2016.
Pilte näed suuremalt, kui klõpsad fotole. 

No comments:

Post a Comment