11/01/2016

Esimene kümmepäevak - mitu head asja


Ilm. Mulle meeldib niisugune karge külm. Toas on olnud küll jahe, aga õues, kui ennast õigesti riide panna,  talla all kriuksuv kena pakane ja nii puhas õhk, et tõuse või lendu sinna sinise taeva suunas.

Ootamatu telefonikõne inimeselt, kellest kunagi aastaid tagasi kirjutasin. Tagasiside ja tänu tagant järele. Sellised kõned teevad rõõmu ja juhatavad aasta kuidagi väga kenasti, lootustandvalt sisse. Ka eelmise aasta alguses, mäletan, oli üks selline helistaja, küll hoopis teine inimene, aga hea tunne temaga räägitust saatis mind kaua.

Kirjutasin üle mitme-setme kuu ühe pikema leheloo. Kokkulepe avaldamise kohta on olemas, loodetavasti ka kehtib. Kui lugu ilmub, siis vähemalt ei saa ma seda aastat lõpetades öelda, et kirjutamise osas oli nullaasta. Ja pidavat ju olema ka sedamoodi, et kus on, sinna tuleb juurde.

Üks probleem, mis mu arvuti üliaeglaseks ja hakkivaks muutis, sai vist täna ka lahendatud.

Pannkooke küpsetasin. Vaarikamoosiga. Ei saa ju olla pahas tujus, kui on vaarikamoosi.

2016nda esimene kümmepäevak tõotab, et ka ülejäänud aasta hea tuleb. M. o. t. t.

Pildil on üks kollu aastaalguse ilutuletaevast, 2016.

7 comments:

  1. Ikka jätkuvat ja ilusat :)
    ... aga hakkivad ja aeglased arvutid on mitmelgi inimesel minu tutvusringkonnas juba üsna igapäevaseks nähtuseks kujunenud. Sealhulgas mul endal, ja eriti hilisõhtul. Võtan seda kui märguannet, et tee tööd töö ajal, välja puhka öö ajal :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Tegelinski! Kõiksugused muud mõjurid ja retrograadsed merkuurid läbi uurinuna ja kõrvale jätnuna jõudsime järeldusele, et viga oli modemis. Võib-olla Su tutvuskonnal ka. Aga magamise vastu ei ole mul peaaegu kunagi midagi, praegugi hakkan voodi poole suunduma. Head ööd!

      Delete
  2. Mul on hea meel, et tänasel meedia kiirtoidu ajastul tellitakse lugusid ka neilt professionaalidelt, kes on teinud hoopis teistsugust, klassikalist ajakirjandust.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eks sellepärast tellitaksegi haruharva kui üldse, et see oli teistsugune ajakirjandus.

      Delete
  3. Tundub, et artikkel ilmus :)
    Lugesin täna.... näiteringilugu. Kusjuures, vast 10 päeva tagasi kolasin Nõmme Gümnaasiumi vilistlaste nimekirjades, kus ootamatult paljud nimed kõnetasid.
    Mina otsisin oma tuttavat, tädi Susi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, aitäh!
      Kas tädi oli nimekirjas? Mis aastal ta lõpetas?

      Delete
  4. Oli nimekirjas. Lõpetamise aastat täpselt ei mäleta, sünniaasta aga 1926.

    ReplyDelete