05/12/2014

"Oli hästi tore ettevõtmine!"


Fotojahi sildi all on mu blogis 98 postitust. Mõnel, kes Fotojahis selle algusest praeguseni on osalenud, on neid kindlasti palju rohkem. Päris alguses ma osaleda ei saanud, sest mul polnud fotokat. Nii kujunes esimeseks postituseks "Männid" 2008. a mais, siis "Unistamine", siis "A" ja riburada palju muid.

Tegelikult algas blogijate rõõmsameelne ühistegevus Fotojaht varem, Kaja Karuema vahvast ideest, kuigi päris lõpuaastatel on ta ka ise selles osalemisest kõrvale jäänud. Ju siis on professoritööd ja muid kohustusi nii palju olnud, et iganädalast kohustuslikku teemat enam jäädvustada ei jõua. Noist algusaastatest meenuvad Tiia, kes fotojahi vedamise Kajalt üle võttis ja seda (vist) kuni seniajani on teinud, veel Kaamos rules!, Kukupai, Killuke jpt, kes pidevalt osalesid.

Vist oli see Tiia, kes algatas Fotojahi blogi - Fotojahi päeviku, mis senini olemas, kuigi nüüd maadleb mõningate tehniliste probleemidega. 2010. a oktoobris sündis ka Fotojahi lehekülg Facebookis.

Alguses oli osalejaid ju ikka pidevalt rohkesti üle paarikümne (Tiia parandab ehk mind, kui eksin. Ja kuna kirjutan mälu järgi, siis on ka muud parandused ning täpsustused oodatud).

Loobusin pidevast osavõtust 2011. a lõpuks, hiljem olen ka mõnel korral oma fotosid Fotojahi teemadel teinud, aga mingist ajast jäi asi soiku ning sestsaadik, kui mu fotoaparaat üles ütles, pole ma enam osalenud - moblafotod pole mu meelest tehniliselt nii head.

Vist sündis Fotojahist vähemasti üks veebipõhine fotonäitus ka, aga selles ma enam ei osalenud, küll aga meenub, et mingil viisil oli Killuke selle ülespanekuga tegev.

Aga ideena oli Fotojaht vahva asi nagu ka osalejate kokkulepe püüda kommenteerida enam-vähem kõiki teiste fotojahiliste pilte, teha seda toetavalt ja sõbrameelselt, jätta halb ja solvav ütlemata, anda nõu, kus vaja. Praegu on selle välja vahetanud mitmesugused challenge'd, milles praktiliselt juba järgmine blogijatepõlvkond osaleb.

Paar teemat on jäänud, enne kui Fotojaht aasta lõppedes otsad kokku tõmbab. Jääb üle ühineda Killukese mõttega Fotojahi blogi mustri-teema kommentaarides: "Oli hästi tore ettevõtmine! Kunagi ootasin põnevusega uut nädalat ja kõigi postitusi."

Minugi aitäh nii Fotojahi väljamõtlejale, elushoidjatele kui ka kõigile neile, kelle huvitavatest foto- ja blogimaailmadest olen Fotojahi käigus osa saanud.

EDIT /7.dets 2014 /: Killuke leidis Fotojahi kunagise virtuaalnäituse üles. Panen selle lingi kommentaaride hulgast siia teksti lõppu ka.
http://fotojaht.edicypages.com/

9 comments:

  1. Olen nõus kõigega, millest siin kirjutad. Oli tore ettevõtmine. Saatsin mõnda aega ka oma pilte, aga soikusin siis, kui fotokas üles ütles.
    Ajakirjanikuna oskad Sa ilusti asju kokku võtta.
    Kaunist adventi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Helle, ja ilusat advendiaega Sullegi! Loodan Sinuga ikka ka Su blogides kohtuda :)

      Delete
  2. Veel ilmumata viimase postituse kirjutasin sellise algusega.

    Nii nagu iga aasta saab ringiga otsa, saab ka fotojaht ükskord otsa. Seekordne fotojaht on viimane.
    Mitte nutuga viimane, vaid ilusa mälestusena viimane.
    Fotojaht algas Karuema vahvast blogikirjutisest kevadel 2008, jätkus Kukupai blogis kuni sai omale ühise kokkusaamise koha siia.
    Ûle kuue aasta on igal nädalavahetusel olnud teema mida pildistada. Üle 300 korra oleme virtuaalselt saanud kokku inimestega, keda mingil määral õppisime tundma piltide ja tekstide kaudu. See on tohutu rikkus mille osaliseks oleme saanud. Ja tänu kuulub teile, osalejatele, kes te oma elu olete jaganud teistega.

    Jätkakem pildistamist, see on üheks ilusaks hobiks meie elus.
    Aitäh ka Maritile, kellega selle aasta algusest peale oleme korda mööda postitusi üles pannud.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Tiia! See on ilus täiendus. Üle 300 korra on väga soliidne arv.

      Delete
  3. Nii on... juurde lisada ei oska midagi!
    Tore oli :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh kommentaari eest, Tegelinski. Sinu blogi leidsingi vist Fotojahi kaudu, ei mäleta enam täpselt. Kirjutad alati huvitavalt.

      Delete
  4. Muidugi on kahju, kui midagi oma aja ära elab. Väga tore oli see aeg :)
    Pidin natuke otsima, kus see virtuaalne näitus välja sai pandud, õnneks ikka leidsin:
    http://fotojaht.edicypages.com/
    Äkki saaks lõpetuseks veel midagi kokku panna? Kui igaüks, kes üldse kunagi osa võtsid kasvõi ühe pildi üles riputaks...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aitäh, Killuke! Tookordne oli hää näitus, aga ma ei mäleta ja vist ei teagi, kui kaua siis näituse kokkupanek aega võttis. Võib-olla tasuks lõpunäituse idee Fotojahi FB-lehele panna...

      Delete
  5. Jep, oli tore ja tänuväärne üritus. Ma mõtlen, et kui see pisik kusagile ei kao, vaid jääb meie sisse alles, siis ühel päeval, ehk kusagil uues kohas ja uues kuues, näeme me seda üritust jälle.

    ReplyDelete