01/05/2014

Hüvastijätt aprilliga... ja fotokaga vist ka

Kui tallinlane tahab näha mustmiljonit ülast korraga ja tal pole kuskilt mõnda metsaalust võtta, siis tuleks tal minna Tallinna loomaaeda. Seal on paari metsatuka alused ülastest nagu paksust lumevaibast kaetud. Käisime seal eile aprilliga hüvasti jätmas.


Loomade poole pealt oli eilne õhtupoolik loomaaias ka väga tore. Algusest kuni lõpuni. Üks kakuline tahtis meile läbi klaasi hiirelaipa anda ja üldse vaatajaga suhelda.


Väga vana tuur suhtles ka ja rippkõhulise sea mustad põrsad olid imenaljakad. Ahvid möllasid mängida, kitsed-sokud puksisid omavahel nii, et sarved kobisesid. Üks laiskloom, kes tavaliselt magab, oli üleval ja tegutses usinalt. Kurg tantsis. Tiiger oli kõige laisem, kasutades talle paistvat päikest ja magada lõõsates. Muid kaslasi oli tore vaadata.


Elevandid olid õues, karud tulid ka just selleks ajaks, kui nende puuride juures tagasiteel olime. Jääkarupoegki harjutas ema külje all inimeste vaatamist, aga inimesi oli teda vaatamas üsna vähe. Ju siis on kõik huvilised juba ära käinud.


Lõpetuseks ajas paabulind oma värvika saba lehvikuna laiali.

Kui kõik nii tore oli, siis kus on korralikud pildid, küsite. Fotodega on nagu on. Fotokas otsustas just nüüd streikima hakata, ei võta kõiki värve, ülevalgustab pimedaski, triibustab pilte. Tegi mingid kunstilised graafilised vigurid, mida fotodeks nimetada ei saa. Võib-olla õnnestub fototöötlemisel mõned pildid päästa (esimesed abitud päästmiskatsed on siin).

Kahju, et see altminek just nüüd juhtus, kui loomad nii kenasti "poseerisid" ja suhtlesid. Võib ka olla, et selle mind hästi teeninud fotoka aeg on läbi. Välguga, muide, tegi kodus toas pilti päris kenasti, aga ega siis loomade nina alla saa välgutama minna. Võib-olla oskab keegi anda hüva nõu, kuidas sellest "seebikarbist" veel asja saaks, sest uue ost ei taha praegu eelarvesse hästi mahtuda.

2 comments:

  1. Jääkaru on igavesti vahva poeerija :)... aga fotokaga, paistab, on tõesti jama...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jah, kahju et just enne suve, mil oleks palju pildistada. Väga hea aparaat oli.

      Delete