03/04/2014

Mitu head asja, paar parti kah

Aprilli algus on toonud mitu head asja, millest kavatsen osa saada või mida juba olen nautinud.

Esimene. Eilsest kuni 14. aprillini saab ETV" vahendusel näha kuut Jaapani animafilmi. Täpsemalt saab nende kohta lugeda siit: Jaapani anime 2.-14. aprillini ETV2-s.

Eile vaatasin neist esimest - Makoto Shinkai 2007. aasta filmi “5 sentimeetrit sekundis”. Viis sentimeetrit sekundis on kirsiõite puult langemise kiirus. See on imeilus film, mis jättis väga hea tunde ja milles aegamööda ning sisenduslikult avaneb poeetiline veidi nukker lugu armastusest ja sellest, mis käib inimesega kogu eluaja kaasas, kui ta on teismelisena palavalt armunud olnud. (Kolm osa, kokku tund aega. Kordusena saab seda ETV2-st vaadata sel laupäeval kell 23.50 ja järelvaatajana internetist seitsme päeva jooksul. Välismaal viibijad seda vist ETV2 vahendusel ei näe). 

5. aprillil kell 17.00 on ETV2-s eetris legendaarne 1988. aasta film “Minu naaber Totoro” (Hayao Miyazaki). Seejärel riburada ka ülejäänud: “Tuulte Oru Nausikaa” (1984), "Moonikünka nõlvadel" (2011), "Tüdruk, kes hüppas läbi aja" (2006) ja "Ookeanilained" (1993).

Teine. Saan oma kooliajast saati longanud matemaatikateadmisi kohendama hakata. Kui keegi pole veel märganud, siis siin on link raamatuna ülipopulaarseks saanud "Matemaatika õhtuõpiku" leheküljele, kus nüüdsest saab raamatu e-versiooni ka tasuta alla laadida. Igatahes väga tänuväärne võimalus minu arvates ja ma üritan seekord härjal sarvist kinni hakata.

Kolmas. Kadrioru kunstimuuseumis on märtsi lõpust kuni 7. septembrini tore näitus, millest kirjutasin vanade postkaartide vahendusel oma Sulekese blogis pealkirja all "Südamlikud siluetid minevikuhämarustest". Eesti Kunstimuuseumi ja Rahvusarhiivi koostöös valminud näitus tutvustab Teise maailmasõja ajal Eestisse maha jäänud haruldast kunstikogu baltisaksa taustaga aadlidaami Eveline von Maydelli elegantsetest käärilõigetest.

Neljas. Heade asjade hulka kuulub kindla peale ka see, et pardid käisid korterit otsimas. Tulid 1. aprillil keset lumekrähmulist ilma tiira-taara tatsumisi autode vahelt otse toaakna alla, siis üritasid välisuksest sisse tulla, seejärel tegid tutvust kanalisatsioonikaanega... Ei meeldinud vist, sest kõndisid edasi. Pildid on mõnevõrra udused, sest tehtud läbi aknaklaaside, aga külaliste visiit sai fikseeritud.





Ma pole väga ammu osa võtnud blogijate Fotojahist, aga et pardid sellenädalase jahiteema RING lausa koduakna alla kättesaadavaks tõid oma ringi patseerimisega ja ringi uudistamisega, siis oleks suisa patt osalemata jätta. Nii et seekord ka link Fotojahile.

4 comments:

  1. Tore, et kaasa löömas :)
    Ja pardipaari asjatamine igavesti vahva...

    ReplyDelete
  2. ringipatseermine :))) Aga selle kirsiõite filmi pean ma täna järgi nüüd vaatama, nägin täna alles ETV tutvustust !

    ReplyDelete
  3. ringipaterdamise sõna meenutab jah automaatselt parte :) vahva hetk kaamerasse püütud.

    ReplyDelete
  4. Kui neil oli huvi kanalisatsiooni ja parkimisvõimaluste kohta, ju nad siis kinnisvara otsinguil olid.

    ReplyDelete