09/08/2013

Action'ist, blogimisest ja hoiatusmärgist

Öösel oli action. Videosse võetud kaadritest peaks aimata olema üks paljudest hetkedest, mil sakiline nool pilvedes kogu jõuga maad valgustab, nii et kui oleks ainult see valguse hetk, siis mõtleks, et on südapäev, mitte pime öö kell kaks.


Paar ööd tagasi oli teistmoodi action. Juhtusin poole ühe ajal aknast välja vaatama ja nägin... siili. Tuterdas paneelmaja ukseesisel, Siis ruttas valguse ja varju piiril mööda maja-äärt oma teed. Loodetavasti ei jäänud lähikonnas auto alla. Siilid pole magalarajoonis just tavalised nähtused, seepärast söandan tema ilmumist action'iks nimetada.

Nüüd on kaks action'it kirjas. Nimelt action'it nõudis mu blogilt üks noormees, kes täna blogtree TOP-is olevaid blogisid omamoodi retsenseeris. Sain iseenese üle üsna südamest naerda. Aga parem kopin sealtloetust:

Mida ma arvan Eesti blogijatest - blog.tr TOP
/- - -/
8. Kruusatee – kas see ongi, milleks tänapäeva haritud inimesed võimelised on? Meenuvad  rahuprotsesside sotsioloogia ja infokorraldaja. Mõlemaid ameteid kusjuures õpetatakse ülikoolis!!!

9. Loodus kajastub… – jätan vahele. Vanem naisterahvas. Las kirjutab, mis tahab.

10 Dawn Dancing – no feministid vaadake nüüd – kas see ongi, mille poolest kõrgharitud naised peaks rohkem palka saama?

Veidi hiljem samas tekstis:

Kõik  peale /- - -/  üksikute näidete üksnes koogutavad, haletsevad, valetavad. Kas tõesti pole kedagi, kes ütleks – fakk off? Deem! Te olete ju haritud ja noored! Miks te olete nii sõnakuulelikud jobud?

Kartul ja kaste? Külmkapp ja diivan? Seriaalid ja koerakutsikad? Mis toimub? Kus on noored ägedad inimesed?

Ja tsiteeritud blogiteksti kommentaaridest. Ootamatult on mind kaitsma asunud keegi "Vopski", keda vist tänama peaksin....

/- - -/
vopski on August 9, 2013 at 4:00 pm said:

muide, ka kruusatee on vanem naisterahvas :)

jack on August 9, 2013 at 4:07 pm said:
   
ok, siis võtan sõnad tagasi. Palun vabandust.
    Aga alla 30-aastaste inimeste jaoks ei ole mingit vabandust – nemad PEAVAD kirjutama “actionit”. Eriti kui nad on naised lääne ühiskonnas – vabadus, haridus, võimalused. Ja kui kõrgelt haritud lääne naised kirjutavad ala “küpsetan pannkooke, kuidas teie kartuleid koorite?”, siis – …

Iseenesest sümpaatne uus blogija tundub olevat, kuigi väidab end purjus olevat. Ja tema iseloomustus minu blogile on mingis suhtes üsna tabav.

Mina jah enam suurem action'ite korraldaja/kirjeldaja pole. Eelistan kirjutada, mis tahan, isegi kartulitest olen viie aasta jooksul korra kirjutanud, pannkooke ehk olen ka maininud. Aga päris tore on, kui mõni noormees mind nii nooreks peab, et arvab, et peaksin ägedam olema.

Võib-olla peaksingi, aga enam ei taha: on nooremate kord. Aga võib-olla hoopis peaksin oma blogisse panema ühest välismaa blogist leitud hoiatusmärgi? Selle, mis siin näha.

10 comments:

  1. ehhh, lugesin kah seda blogipostitust-retsensiooni. Tore, kui inimesel selline kindel ja konkreetne nägemus on.
    Aga mulle meeldib siiski nii, et tore, kui igaüks on omamoodi.
    Siin lugemas meeldib mul ka käia :)

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Tegelinski. Loen ka Sind meelsasti.

    ReplyDelete
  3. Lase siis kommentaare läbi

    ReplyDelete
  4. Ma kirjutasin siia mitu kommentaari. Sa ei lase neid läbi. Nagu kogu see petrone-marislauri kamp.

    Tase!

    ReplyDelete
  5. Huvitav väide, anonüümne. Ma ei istu kogu aeg arvutis, praegu korraks tulin, aga peale siinse kahe pole küll ühtki Su kommentaari näinud. Võib-olla on Su kommenteerimistasemel midagi viga.

    ReplyDelete
  6. Lihtsalt selgituseks: esimesel kolmel päeval ma selle blogi kommentaare ei modereeri. Nii et selle postituse kommentaarid on tulnud kõik üles nii palju, kui neid on.
    Kui postitus on vanem kui kolm päeva, modereerin - sel lihtsal põhjusel, et varasemate postituste kommentaarid märkamata ei jääks.
    Kui pean vajalikuks kommentaari (näiteks liiga ebaviisaka või kedagi solvava) eemaldada, siis kirjutan enamasti, et seda tegin ja miks.

    ReplyDelete
  7. Päris hea teema ;) Action on niikaua põnev kui enda kallale ei tulda... siin alles mõni päev tagasi käis tõeline action blogimaailmas, psiiab sellest tükiks ajaks !

    ReplyDelete
  8. Aitäh, Krissumissu, kommentaari eest. Actioniga on ju paraku nii, et mis ühele on action, võib teisele hoopis teisiti mõjuda: skaala on lai, mõjud sõltuvad hetkeseisust, meeleolust, vanusest, olukorrast, rahalisest seisust ja veel mitmest tuhandest pisiasjast ning suurematest ka.

    Mis Sinu viidatud hiljutisse actionisse blogimaailmas puutub, siis on selle juures vist kõige olulisem, et need noored emmed oma laste kasvatamisega hakkama saaksid ja oma küsimustele pädevad vastused saaksid. Polegi kuigi tähtis, kas vastajaks on FB, mõni lähedane, sõbranna vm. Aga lapse kaka teema on ka kirjandusklassikas aktuaalne olnud - piisab, kui meenutada Lev Tolstoi "Sõda ja rahu".

    ReplyDelete
  9. Sul, Max, on äkki hoopis probleem selles, et sa teinekord purjus peaga pole võimeline Captchat ära lahendama, mitte et keegi sind hirmsasti tsenseeriks kuskil. Vähemalt sa ise igal pool kirjutad, et kommenteerid täis peaga.

    ReplyDelete