14/03/2013

Google Reader paneb pillid kotti

Eile kirjutas portaal Ars Technica sellest, et Google kavatseb tänavu 1. juulist lõpetada Google Readeri tegevuse.

Blogijate jaoks pole see hea uudis, sest teiste blogide lugemiseks, jälgimiseks ja üleüldse blogimaailmaga kursis olekuks on Google Reader muutunud paljudele peaaegu asendamatuks. Minagi olen sealtkaudu silma peal hoidnud kümnetel blogidel ja saanud uute blogide lugemissoovitusi.

Nii et ühest heast asjast jääme ilma. Mis ja kas üldse midagi Google Readeri asemele tuleb, pole veel teada. Tõenäoliselt üritatakse suurendada Google+ populaarsust ja miskil kombel uudistevoogusid sealtkaudu käima panna. Et seeläbi ka kogu blogide Followers-süsteem muutub, on samuti väga tõenäoline.

Lingid:
Google announces Reader’s imminent demise

Poll Technica: Where should we go when Google Reader is put out to pasture?

Täna on selleteemalisi tekste veel juurde tulnud. Tasub lugeda ka sadu vihaseid kommentaare mitte ainult blogijatelt. Aga mine tea, ehk on lootus just sellel, et paljude kasutajate pahameel suudab Google Readeri kinnipanekut takistada.

7 comments:

  1. Ma juba otsisin oma vana Bloglines kasutajatunnused ja salasõnad välja :) Nemad olid ka kunagi ju teenust sulgemas, kui nad ära osteti. Peale seda polnud küll seal enam käinud.
    Lugesin ka, et Digg tuleb mingi oma versiooniga välja, enne kui Google ukse sulgeb. Mis võib päris huvitav olla.
    Samas on nii palju pahameelt GR ärakadumise suhtes ning allkirjade kogumist, et kes teab...

    ReplyDelete
  2. Aitäh, Killuke, kommentaari eest.
    Minul Google Readeri kõrval veel tagavaravariante pole. Loodan ka, et üldsuse pahameel teda alles hoiab, aga samas ei saa ju nõuda, et kasutajale tasuta teenus igavesti kestab.

    ReplyDelete
  3. Mind kurvastas see teade samuti. Tõstsin oma lemmikute lingid ühte oma hüljatud blogisse blogirulli. Ja kuna blogielu jooksul oli kogunenud neid linke Readerisse üsna palju (mitmed on kirjutamise lõpetanud), siis tegin kolides valiku. Kusjuures ei pidanudki ühekaupa vedama, pakuti Readerist ülekannet. Võib-olla on see isegi hea, et lugemismaterjali vähem sai, säästab internetis kolistamise aega. Aga mis ma selle ajaga siis pihta hakkan?

    ReplyDelete
  4. Bianka, aitäh info eest, ise ma ei olnudki veel tähele pannud, et Reader ülekandevõimalust pakub.

    Ajakasutuseks on ju tohutult võimalusi - kevad varsti käes, saab palju õues olla jne :)

    ReplyDelete
  5. See küsimus tuli vist blogirulli poole pealt, kui hakkasin linke lisama, et kas võtame Readerist. St. et blogirull peab olema sama kasutajanime all.

    ReplyDelete
  6. Jah, aitäh, Bianka.
    Leidsin veel, et Wordpressil on Reader täitsa olemas ja et sinna saab ka Google Readerist otse kõik korraga üle kanda. Kui Google Readeri asjad on olnud erinevate kasutajanimede all, siis saab need kõik sinna Wordpressi Readerisse ka ühte kohta kokku viia. Nii et esialgu on küsimus minu jaoks edukalt lahenenud :)

    ReplyDelete
  7. Feedly on hea reader näiteks.

    ReplyDelete