25/06/2012

Vaevuaimatav vikerkaar

Tänaõhtune vikerkaar Mustamäe kohal oli õrnavõitu, kohati vaid aimatav. Aga et olen nähtud vikerkaari tavaliselt ikka oma blogisse postitanud, jäägu ka sellest jälg siia.


Mustamäel oli tänavu 1. juuni seisuga 64 016 elanikku. Kui Tallinna linnaosad oleksid eraldi linnad, siis oleks Mustamäe linn elanike arvult suurem kui Narva ning jääks Lasnamäe linna ja Tartu järel kolmandaks. Aga et kortermajades elatakse mitu korrust üksteise kukil, siis mahub see rahvahulk poolteist korda väiksemale pindalale kui Keila - 8,15 ruutkilomeetrit.

Elanike arvult ruutkilomeetril - 7881 - on Mustamäe Tallinna ja Eesti kõige tihedama asustusega üksus. 25 protsenti mustamäelastest on pensionärid. Ligi kaks kolmandikku Mustamäe elanikest on eestlased, ühtekokku elab siin 89 rahvust.

Need arvud ja võrdlused on pärit jaanieelselt Tallinna Teadlaste Maja liikmete kohtumiselt Mustamäe linnaosa vanema Helle Kaldaga. Mustamäel on tänavu juubeliaasta - esimesed majad kerkisid siia 50 aastat tagasi. Mina olen Mustamäel elanud natuke vähem kui 44 aastat ehk kaks kolmandikku oma elust.

Minu foto, 25. juuni 2012, kl 19.52.

2 comments:

  1. ...sending big kettledrum hugs to thee! ~ blessed be dear gentle spirit!... ...xXx... ...Samantha...

    ReplyDelete