29/06/2012

Kõrgel


Kui siit pilvepiirilt alla vaatan... Aga ühtegi pilve pole, mitte tibagi. Ja vaated on nii sini-sinised, et mõjuvad kohati igavatena. Esimene suvepäev on nii heledalt valge, nagu unistustes ja unenägudes mõnikord ette tuleb.


Tuultele avatud Tallinna teletorni vabaõhuvaateplatvorm on sel päeval vaatajatele suletud, aknaklaas kipub piltidele oma peegeldusi jätma. Otsid tuttavaid kohti, oma kodu, kõigile teatud maa- ja meremärke. Naudid olemist siin kõrgel. Oma maa, oma linna, oma mere ilu.


Lubatud tunnikesest kipub väheks jääma. Tahaks korraga kõike: neid siniseid ja rohelisi kaugusi vaadata - kaua-kaua, lausa lõpmatult, trifiididelaadsetest värgindustest kõiksuguseid põnevaid asju silmitseda, vaatepanoraami ekraani ees uusi kohti täpsustada, põranda kattevaibalt suurlinnade kaugusi vaadata... Järsku on aeg läbi ja tuleb alla sõita.


All on ka põnev. Ja siis avastad veel toredaid disainielemente: tele- või ufopoisikesed valgustite ja suunanäitajatena, pehmed kerajad toolid, mis nendega kokku sobivad - omapärase pildistajasõbraliku mängulise maailma.




Ja teletorni ees on midagi ajaloost - alles see oli, kui...


Minu fotod, 21. juuni 2012

5 comments:

  1. Oo, teletorn!Siit on pärit meeldivad öhtusöögihetked (vana kujunduse ajal, 80-ndatel, 90-ndatel. Olen alati sattunud (tegelikult ka rihtinud) sellele osale päevast, kui päevavalgusest saab videvik ja videvikust pimedus, kui autod esimesena särama hakkavad nagu roomavad jaaniussid ja siis syttivad ka linnatuled - vörratu vaatepilt...lisaks meeldiv söök ja jook - kokkuvöttes vöimsad elamused!
    Soovitan teinekord valida vahelduva pilvisusega ilma, kui liikuvad pilved heidavad maale varje, seda vöib jälgima jäädagi...
    Muide, kas seal ka praegu syya saab?

    PS: Kas see hirmus sönakinnitus on töesti vajalik? Mul on 8 blogi, ei yhtegi kinnitust ega ka ei yhtegi jama :)

    ReplyDelete
  2. Aitäh kommentaari eest. Mõtlesin ka ise, et eriti ilus võiks seal ülal olla näiteks päikesetõusu või -loojangu aegu või linnatulede süttimise aegu. Aga kuna kogu aeg on olnud juttu, et pärast torni remonti on väga palju külastajaid ja pikad sissepääsujärjekorrad, siis valisime - ja õnnestunult - aja, mil külastajaid oli suhteliselt vähe.

    Restoran-brasserie on üleval täitsa olemas ja töötab.

    Sõnakinnitusse (ka teiste blogides) suhtun huumoriga ja mänguliselt - umbes nii, et kas läheb esimesel korral täppi või mitte ja kas mu nupp ikka nokib. See kinnituse numbriline osa on ju nüüd ka väga lihtne.

    ReplyDelete
  3. Siis vötan veel sel aastal käigu körgustesse ette :)

    Selle kommentaari saadan teadlikult, et veel kord ennast proovile panna - läheb läbi vöi ei lähe?
    Ega mul ei ole kannatust, see on selge. Prillid on nina peal, aga ikka ei näe, vahel vahetan kymme varianti, kuni tuleb möni loetavam. Aga yldjuhul jääb yldse kommenteerimata...

    ReplyDelete
  4. Aitäh, sulle ka, juba olengi maal ja natuke isegi jöudsin Norrtälje jazzi kuulata, kui läbi linna läksin. Imesoe ilm, töesti suvine.
    Kui ma nyyd selle sönakinnituse ära teen, siis olen midagi nende loogikast taibanud...

    ReplyDelete