05/02/2012

Kevadine rohelus: küsimus taimetundjatele

Paar nädalat tagasi sain kingituseks lillekimbu - kaks talvist tulpi, kaunistuseks mittemidagiütlevat rohelist. Tulbid närtsisid mõne päevaga, läksid sinna, kuhu närtsinud lilled ikka.


Rohelised oksakesed aga tundusid nii värskena, et oli kahju neid ära visata ja need said jäetud talvekülmuses vaasi kaunistama. Väheses vees näivad nad ennast väga hästi tundvat ja on nüüd välja ajanud rõõmsad lehekesed, mida hea tahtmise juures võib isegi õiteks pidada. Ilus kevadiselt värske kimp on saanud, külma ilmaga hea vastu lumevälja vaadata. Juuri alla ajanud siiski pole.


Kas keegi blogilugejatest rohenäppudest oskab ehk neile oksakestele nime anda, siis teaksin tulevastel talvedel neid juba teadlikult vaasi otsida?

EDIT: tegin selle kevadise roheluse pildid nüüd veidi selgemaks.

6 comments:

  1. rohelised oksad näivad olevat mustikavarred. alumise pildi järgi ütleks, et need lehtedega on toomingas, kuid selle tunneksid ise ju ka lõhna järgi ära, arvan.
    et paremini selgust saada oleks vähemalt minu jaoks konkreetsemat pilti oksakesest vaja.

    kui viici on ja soovi, tee palun rohkem pilte ja et mitte blogi risustada, võid saata need meiliaadressile Lindakivile@gmail.com

    ReplyDelete
  2. Aitäh! Mulle meenutasid need ka mustikat, aga ei olnud kindel, kas mustikavarsi lillepoes kasutataks. Eile just naersin, et hakka või marju ootama. Niisugune mustikakergus on neil küll.

    Toomingalõhna pole, toomingalehtedel on teistmoodi muster ka.

    ReplyDelete
  3. kui seal ainult üht sorti rohelisi varsi, siis kindel mustikas. lillepoodides kasutatakse neid palju.

    ReplyDelete
  4. Nagu 12 kuu muinasjutus - varsti saab veebruarikuus marju korjata :)

    ReplyDelete
  5. Mustikas jah, neid saab tasuta metsa alt roopida ja raskel ajal rahaks teha. Paljud lillemüüjad kasutavad võimalust oma seadeid poekauba vahel müüa, see pole uus asi.
    Kui Sul on viitsimist, siis võid neid liiva+turbasegus juurutada, aga taimed oleks parem juurutuspulbrisse torgata enne juurutuspotti. (Varem oli aiapoodides Juka-nimelist juurekasvukiirendit, praegu ei oska öelda.)
    Veel lihtsam oleks metsast juurtega mustikapõõsas tuua, aga see vajab happelist mulda. Tavalisel aiamullal mustikas hävib, sest aiamuldole piisavalt pH.

    ReplyDelete