06/09/2011

Juurte juures


Eilsel erakordselt ilusal sügispäeval oli hää käia Rocca al Mare vabaõhumuuseumis. Tagasi juurte juures. Mõned välisturistide grupid hajusid suure maa-ala peale ära. Oli rahulik ja päikesesoe ning sai süveneda ja nautida.

Tegin rohkem kui sada fotot ja ei ole veel otsustanud, kuidas neid kasutada. Mõned panen praegu siia.

Kui ilusat ilma veel tulemas on, siis soovitan soojalt võimaluse korral seal pool sügispäeva veeta.

Kellele meeldivad rahvahulgad ja peo panemine, nendele peaks hästi sobima Eesti leiva päev ja sügislaat 18. septembril kl 10-17 oma sisuka kavaga. Leivaga seotud sõnavarast saab aga praegu aimu iga muuseumikülastaja ka muudel päevadel. Ülal on näitus "Leib laual" leivaga seotud keelenditest ja taluõuedel püsti suured värvilised leivalabidad kõnekäändudega leivast eesti ja inglise keeles.

Rohket tegevust lastele pakub aga Kuie koolimaja - muuseumi hariduskeskus. Igasuguseid muid põnevaid ettevõtmisi on veel.

Kuid lihtsalt päris niisama, iseenda jaoks on seal küll eriliselt hüva olla. Ja kui pilk vanadelt talumajadelt ja tuulikutelt eemale keerata, siis vaatab vastu meri koos luikede ja tavapärasest kilukarbisiluetist veidi erineva vanalinnavaatega.

Minu fotod, 5. sept 2011.

4 comments:

  1. Minu lemmikkoht.Aastaid oli see meie pere traditsioon. Olen seal sage külastaja. Samuti oleme oma lasteaiaga seal igal aastal käinud ja leiva tegemisest osa võtnud.

    ReplyDelete
  2. Jääb üle muuseumirahvale pöialt hoida, et nende leivapeo ajal ilus ilm oleks. Madalamatel taluõuedel läheb olemine muidu vesiseks.

    ReplyDelete
  3. Ho visitato il museo di Rocca al Mare solo una volta, d'estate, in una bella giornata con tanto sole. Mi piacerebbe poterci andare, come proponi, all'inizio o alla fine dell'autunno. Spero, forse un giorno...

    ReplyDelete
  4. Il Pellegrino, alla fine dell'autunno, quando piove, molti cortile di Rocca al Mare sono assai infangati e con le pozze...

    ReplyDelete