19/02/2011

Fotojaht - nõu


Seekordne fotojahi teema - nõu - andis hea võimaluse taas mullusuvisele Maltale põigata ja meelde tuletada gurmaanlikke kõrghetki, millest olen kirjutanud ka siin. Kuid toona kirjutades ei pannud ma blogisse heast ja paremast tulvil nõude pilte. Neid saab nüüd näha esimest korda.

Niisiis, esimesel pildil on Malta roogadega külmlaud, teisel ja kolmandal aga kuulus fenkata - Malta jänesepraad. Neile, kes mingil põhjusel jänkut ei tahtnud, tegi kokk igaks juhuks seapraadi. Kolmandal pildil on söömiseni jäänud vaid üsna vähe aega. Ilus õhtu oli. Just niisugune, mil kõik suurepäraselt klapib.

Teiste fotojahiliste hüvad nõud. 

Minu fotod, Malta 2010.

11 comments:

  1. Nam.. lisaks söögile, meeldivad mulle need savipotid ka, mida esimesel pildil palju näha

    ReplyDelete
  2. oi mis isuäratav laud ja mis isuäratavad grillitud köögiviljad seal olid! ja ma pole teab mis ajast jänest söönud... mine või Maltale

    ReplyDelete
  3. ma võtaksin kõik need täis nõud!

    ReplyDelete
  4. Väga sympaatne, terviklik ja informatiivne toidu/nôu postitus.

    PS.Nyyd on meil kodus niisugune lugu, et mees tahab Maltale minna. Juba mitu nädalat räägib ja ma töesti ei tea, kus ta selle idee vöttis, seoseid nagu pole. Kui vast fakt, et arheoloogist öetytar pidi möned aastad tagasi sinna väljakaevamistele minema (aga ei läinud).
    Lugesin ka Teedes Malta kohta ja eks ma otsin veel materjali mujalt internetist. Söit peaks tulema märtsi löpus. Äkki saame hiljem,kui rohkem asjaks läheb,meili teel infot vahetada?
    PPS. Kommisin ka graffity lugu

    ReplyDelete
  5. Kõik maitses jah väga hästi Küllap oli asi selles ka, et söögiõhtu korraldaja oli Eestist vaimustunud ja tahtis meile Maltast kõige paremad muljed jätta. Esialgu turismikavades ametlikult väljakuulutatud folkloorsele pidusöögile me muide seepärast ei läinudki, aga see mitteametlik, mis meile juhtumisi ette sattus, oli väga tore.

    ReplyDelete
  6. Vuuduu, selles blogis on Malta kohta veel palju kirjutatud. Kui otsingusse "Malta" kirjutada, siis peaksid need ette tulema. Vaata eriti seda, mille pealkiri on "Teistmoodi kui meil" (veeprobleemist jm). Väga huvitavad on need reisid, kus Malta on ühendatud Sitsiiliaga (Etna jms), niisuguseid tehakse ka. Malta on suhtväike ja koos Gozo saarega saab see praktiliselt nädalaga risti-põiki läbi vaadatud, üks linn kasvab sujuvalt teiseks üle, loodus pole eriti rikas ja esialgu jätab vägagi kidura mulje, aga paleede juures aedades on vapustav. Merel käisime mitu korda. Jne. Tegelikult polnud Malta üldse niisugune, nagu enne sõitu arvasin teadvat ja ette kujutasin.
    Muide, Sulekese blogis on Maltast ka juttu (kirikud ja kunst, leiab samuti otsisõnaga "Malta"), aga seda juba hoopis teise kandi pealt.

    ReplyDelete
  7. Just, just... ikka toidunõud on need kõige, kõige :)

    ReplyDelete
  8. Njämm!!!!
    Aga need nõud, milles need road on, on ka ikka väga ilusad.

    ReplyDelete
  9. What a great idea for the Photo Hunt Prompt! Makes me wish I was there to visit, (and eat!)...:)

    Lynette

    ReplyDelete
  10. Lynette, in Estonian "nõu" has two meanings: an advice and the dish. Yes, that was a very good idea for our Photo Hunt. :)

    ReplyDelete