13/01/2011

Kas teate neid filminäitlejaid? - 4.

Jätkan endisaegsete filminäitlejate piltide pakkumist meenutamiseks ja mäletamiseks. Eelmise korra postituse vaatajaid oli 200 ringis, vastajaid aga palju-palju vähem. Üht kaunist näitlejannat ei tuntudki ära.

11. Igor Iljinski (1901 - 1997), meile tuttav eelkõige "Karnevaliööst" Ljudmila Gurtšenko tegelanna juhmakalt range ülemusena. Iljinski on kahtlemata olnud üks Vene kino "suuri vanamehi", kes alustas filmides mängimist 1924. aastal Aleksei Tolstoi Marsi-ainelise ulmejutustuse järgi tehtud "Aeliitas" ja oli "Karnevaliöös" mängimise ajaks juba rohkem kui 32 aastat näitlejaametit pidanud. Kokku mänginud umbkaudu 100 filmis.

12. Horst Buchholz (1933 – 2003) oli sakslane, kes sai 1960ndatel aastatel väga tuntuks ja naistelemmikuks ilusa peategelasena inglaste tehtud menufilmis "Tiigrilaht". Teine tema tolle aja tuntumaid filmirolle oli ameeriklaste "Seitsmes vapras". Mänginud 60 filmis.

13. Anouk Aimée, prantslanna, sünd 1932. a, vallutas kinopubliku eelkõige filmis "Mees ja naine". Selle järg polnud enam nii menukas. Mänginud 70 filmis.

14. Ariadna Šengelaja (Shengelaja), sünd 1937. a,  väga lüürilist ja aristokraatlikku tüüpi näitlejanna. Tuntuks sai peaosadega filmides "Jevgeni Onegin" (Tatjana), "Eugenie Grandet" (nimiosaline, Balzaci jutustuse järgi tehtud film), "Granaatõuna mahl" (aadlidaam, A. Kuprini jutustuse järgi tehtud film) jt. Mänginud ka paljudes Gruusia filmides. Ligi 40 filmi.

15. Zinaida Kirijenko (1933) on ka mänginud ligi poolesajas filmis, aga minu põlvkonna jaoks seostus ta eelkõige Sergei Bondartšukiga koos mängitud filmiga "Inimese saatus", kus tema tegelannal oli sõja tõttu masendavalt kurb elukäik. "Vaikse Doni" pakkujad ei eksinud samuti - seal oli ta Grigori Melehhovi vagura naise Natalja rollis.

Kolme senise mängu tulemustega on esikohal endiselt Sjgelle kuue õige vastusega viieteistkümnest. Teisel kohal oleks anonüümne, kellel  ligi neli õiget vastust, kuid kuna ma ei oska talle nime anda, siis on teisel kohal endiselt Telc kolme vastusega viieteistkümnest. Osaline jätkab seega kolmandal kohal.

Sellel korral pakun äratundmiseks jälle viis vana postkaarti 1960-1970ndate aastate populaarsetest näitlejatest. Vastused pange taas kirja kommentaaridesse. Tore oleks, kui lisaksite, missuguse filmiga seoses te üht või teist näitlejat teate või mäletate ning milliseid emotsioone on ta teis tekitanud. Kokkuvõtted taas mõne päeva pärast.

16.......

17.......

18.......

19.......

20........

Meenutuseks:
Kas teate neid filminäitlejaid? - 1.
Kas teate neid filminäitlejaid? - 2.
Kas teate neid filminäitlejaid? - 3.

4 comments:

  1. Küll see esimene on ilus mees, väga mehine! Vastupandamatu!

    ReplyDelete
  2. 16.Vassili Lanovoi - esimesena meenub Aleksei Vronski "Anna Kareninas" - talle sobis munder, tegelikult minu eriline lemmik polnud

    18.Sophia Loren - kesse teda ei teaks! Ilus ka vanemas eas, väga naiselik, vitaalne. Saanud vist ka Oscari elutööpreemia.

    ReplyDelete
  3. 16.Lanavoi
    17.Sjomina
    18.Loren
    19. Trintingant

    ReplyDelete
  4. Anonüümne on täna hoos :) ja paluks nüüd ka viimane pilt ära arvata!

    ReplyDelete