09/01/2011

Kas teate neid filminäitlejaid? - 2.

Jälle kord vanadest näitlejapiltidest. Eelmise korra vastused:

1. Oleg Striženovi pilti pannes olin peaaegu kindel, et teda enam ära ei tunta. Huvitav on see omal ajal NLiidus kahtlemata esimese suurusjärgu näitleja meile aga just sellepoolest, et ta alustas oma näitlejateed Tallinnas vene draamateatris (nagu ka hästi tuntuks saanud Larissa Lužina). Südameid võitis Striženov 1954. aastal peaosaga filmis "Kiin", seejärel tulid samuti peaosad filmides "Mehhiklane" (Jack Londoni jutustuse järgi), "Neljakümne esimene", "Reis kolme mere taha", "Kapteni tütar", "Sinu kätes on elu", "Valged ööd", "Põhjamaa jutustus" jt. Minule meeldis ta eriti "Kiinis" ja "Põhjamaa jutustuses". Üks viimaseid filme, millest teda mäletan, oli "Maa - nõudmiseni", meile "Põneviku" sarjast tuttava raamatu järgi tehtud film, kus ta mängis jällegi peaosa.

2. Alla Demidova on üks andekamaid naisnäitlejaid, aga siin tahan hoopiski meelde tuletada, et temalt on eesti keelde tõlgitud väga hea raamat "Teine reaalsus" (e.k 1984), kus ta pajatab oma tööst, elust, harrastustest, oma alateadvuse laegastest.

3. Aleksei Batalov on veel paljudel meeles filmist "Moskva pisaraid ei usu". Ta on olnud alati otsinguline näitleja, mänginud "kõike" töölispoistest teadlasteni. Tema tuntuimad rollid on olnud näiteks filmides "Kured lendavad", "Daam koerakesega", "Ühe aasta üheksa päeva".

4. Barbara Brylska on mänginud paljudes vene, poola ja saksa filmides, aga praegu mäletatakse ja tuntakse teda eelkõige "Saatuse iroonia ehk Hüva leili" peategelannana.

5. Natalja Fatejevat on peetud kauneimaks nõukogude näitlejannaks. Ta sädeles filmides "Võitlus teel" Tiina Karamõši osas ja "3+2", milles mängis ühte kahest noorest daamist, kes sõitsid seiklusterohkele puhkusele Musta mere äärde. Kui ta 1980ndate aastate lõpul Tallinnas üleliidulise filmifestivali žüriis oli, kogunes kino "Kosmos" juurde sadu tema austajaid, et autogrammi saada.

Eelmise korra parim vastaja oli Osaline, kes kindlalt teadis kahte nägu viiest. Ainult veidike jäi temast maha Neiud ärevil.

Sellel korral pakun äratundmiseks jälle viis vana näitlejafotot. Äraarvamised on taas oodatud kommentaaridesse. Kui nimi meelde ei tule, siis kirjutage millega või millise filmiga seoses te üht või teist näitlejat mäletate.

6.............
7........
8.......
9.......
10......

8 comments:

  1. Gurtšenko - Karnevaliöö
    Tihhonov - 17 Kevadist Hetke
    Bardot?
    -
    -

    ReplyDelete
  2. Toredat mängu teed siin!
    Eelmisest valimist olid näod puha tuttavad. Oleg Striženov ei tulnud meelde, kuigi meeldis hirmsasti.

    Seekord tean natuke rohkem.
    6.Ludmilla Gurtšenko - "Karnevaliöö", "Jaam kahele"!!
    7.Vjatšeslav Tihhonov -Andrei Bolkonski
    9.Tatajana Samoilova- Anna Karenina
    10. vene film "Koidikud on siin vaiksed" kangelanna, nimi ei meenu, aga film jättis tookord sügava mulje

    See meenub esmalt, otsida ei viitsi - pole aega!

    ReplyDelete
  3. Ma olen aeglase reageerimisega (selle esimese valiku puhul). Meesnäitlejad oleksin ära tundnud, naistega asi keerulisem. See igivana: tean küll, just keele peal on...

    Seekord jätkan vanas vaimus: Tihhonov. Naised aga... no keele peal on...

    ReplyDelete
  4. Ma seekord kommentaarides vahekokkuvõtteid ei tee, kas ja kes on õigesti või valesti pakutud, kuigi seda ütlen, et "Koidikute... pakkumine on vist selle näitlejannaga seoses vale.

    Vastata/arvata saavad ja võivad kõik kuni järgmise selleteemalise postituseni 3-4 päeva pärast :)

    ReplyDelete
  5. 8 Brigitte Bardot "Act of love"

    ReplyDelete
  6. Teen uue pakkumise.
    10. Galina Polskihh - "Metsik koer Dingo", esimese armastus lugu

    ReplyDelete
  7. Endale meeldejätmiseks: Ljudmila Gurtšenko suri 30. märtsil 2011.

    ReplyDelete
  8. Endale meeldejätmiseks: Tatjana Samoilova suri 4. mail 2014 (samal päeval sai ta 80aastaseks).

    ReplyDelete