06/01/2011

Kas teate neid filminäitlejaid? - 1.

Kui olin noor, kogusin näitlejate pilte. Eestis ilmuvad filmiajakirjad "Kino" ja "Ekraan", mis meil linastunud filmide kaudu kinoelu tutvustasid, olid mul ka kodus virnas, sest mulle meeldis neid aeg-ajalt üle lapata. Näitlejate, põhiliselt nõukogude omade, pildid ilmusid postkaartidel, aga ka väiksemate fotokogumikena. Oma tollased lemmikud püüdsin küll kõik kogusse saada. Kaardid olid ju odavad, põhiliselt kaheksa kopikat.

Kui ülikooli läksin, täienes mu kogu väikeste fotodega, mida üks vanem meesterahvas välismaa filmiajakirjadest tegi. Poola ajakirjad olid mulle tuttavad, kuigi mul endal neid polnud, aga muude maade omasid oli raske saada. Too mees tegigi niisugustest meile kättesaamatutest ajakirjadest fotosid ja käis neid Vana-Tiigi ja Uue-Tiigi ning küllap ka Pälsoni tudengineidude intrites müümas. Teadsime täpselt, millal ta tuleb ja vahetevahel tegime isegi ettetellimise, kelle fotot tahame saada. Kõik see toimus n-ö saladuse katte all, sest niisugune avalikult mitte saada olevatest ajakirjadest tehtud fotokoopiate müük oli keelatud tegevus.

Vanu ajakirju mul enam alles ei ole, näitlejate kaartidest ja fotodest aga on mõnedki säilinud. Nüüd tulin mõttele, et võiksin teha neist piltidest mõned postitused. Võib-olla tulevad siinsed näod blogilugejatele tuttavad ette, äratavad mälestusi või tekitavad huvi. Teen nii, et esialgu panen ainult näitlejate pildid. Kommentaaridesse ootan lugejate arvamusi, kes on piltidel ja mida neist teatakse, mäletatakse, arvatakse.

Mõne aja pärast, kui arvajaid on juba olnud, teen teatavaks, kellega on noil piltidel tegu ja panen uued näod äratundmiseks. Kui kommentaare ei tule, siis järeldan, et asi ei paku huvi ja ei pane ka uusi pilte.

Niisiis, keda neist näitlejatest teate ja millises seoses või linateoses?

1...........

2...........

3...........

4...........

5...........
Head meenutamist!

7 comments:

  1. Alla Demidova ja Aleksei Batalov on kaks neist?

    ReplyDelete
  2. Jajah, Osaline, lähed õiget rada :)

    ReplyDelete
  3. Mulle tuli ka kohe meelde "Moskva pisaraid ei usu."

    ReplyDelete
  4. Aleksei Batalovi tunnen kindlalt ära, aga teistes kahtlen, kuigi näod on tuttavad.
    Mul oli samasugune hobi plikana.

    ReplyDelete
  5. 4. Barbara Brylska ?

    ReplyDelete
  6. Kas "Saatuse irooniast" ?Nägu oli tuttav,aga nime ei teadnud.

    ReplyDelete
  7. No vaat, tuleb ikka meelde küll tasapisi :)

    ReplyDelete