04/01/2011

Ei hakka need blogid veel surema midagi


Vanal aastal jäi mul vastamata Sjgelle visatud blogimeemile blogide väljasuremise või edasielamise asjus. Ma ei ole suurem asi meemitaja ja enamasti väldin neis osalemist, aga siinsete vastustega toetan neid, kes blogimise surma ei usu.

1. Külastan oma blogi sagedusega…
Kui arvuti juures olen, siis vaatan oma blogisid mõned korrad päevas, et näha, kas keegi midagi kommenteerinud on, ja vajadusel vastata. Aga olen ka päevi vahele jätnud.

2. Poliitikute blogisid loen…
Loen, kuid mitte palju. Enamasti refereeritakse olulisemaid neist ju ka online-ajakirjanduses, seetõttu pole pideval jälgimisel isegi mõtet.

3. Blogid, mida loen, köidavad mind, kuna...
... olen uudishimulik inimene. Eelistan nauditavat lugemist ja sellist, mis mind mingis suhtes targemaks teeb.

4. Blogi eelistan/ei eelista muudele kanalitele...
Kui küsimuses on muude kanalite all silmas peetud Twitterit või näiteks Facebooki, siis Twitteris ma ei säutsu, FB-d aga kasutan suhtlemiseks mõnede inimestega.

5. Millal (ja kas üldse) sina viimati netisuhtluses solvusid?
Paar korda kolme blogimisaasta jooksul olen solvunud küll. Mulle ei meeldi anonüümsed lahmivalt ärapanejalikud kommentaarid.

6. Millest sa praegu blogimaailmas kõige enam puudust tunned?
Ei tunne puudust, sest loen oma keeleoskuse parandamiseks lisaks eestikeelsetele  väga palju võõrkeelseid blogisid ja neid on väga paljudes mind huvitavates valdkondades.

7. Miks sa üldse blogid?
Trenni mõttes. Et rooste ei läheks.

8. Kas oled kunagi postitanud midagi, mida hiljem kahetsed?
Üldiselt mitte.

9. Blogide populaarsus on langenud, fakt. Milles näed sina peamist põhjust?
Võib-olla seostub see mingil määral Eesti blogijaskonna suhtelise väiksusega. Tundub, et kõik on juba tuttav, teemadering mõneti korduv.  Laias maailmas on blogisid aga tohutult palju ja nii mõneski riigis omandavad nad järjest suurema ühiskondliku kaalu ja populaarsuse. Aga ka Eestis on vägagi huvitavaid ja andekalt kirjutatud blogisid, mille populaarsus on tõusuteel.

10. Sinu küsimus? (lisab iga uus meemitaja)
Eestlastel on vanasõna "Enne mõtle, siis ütle". Kui palju sa seda blogimisel järgid? (Kas paned blogipostituse n-ö ühe soojaga kirja või lihvid seda ja hoiad kaua draftis jne...)

Meemipalli ma kellelegi nimeliselt edasi andma ei hakka, vastata võib igaüks, kel asja vastu huvi.

Pilt on leid internetist, ei mäleta täpselt kuskohast.

3 comments:

  1. Aitäh, Linda! Lugesin huviga.
    Head blogmist ka uuel aastal!

    ReplyDelete
  2. Sinu lisatud küsimus on huvitav.

    Ise olen "ühe soojaga" kirjutaja. Seetõttu väldin ka kirjutatu hilisemat taaslugemist. Mul on kogu elu olnud küljes viga, et tihtipeale satuvad sõnad lausesse ebareeglipärases järjekorras. Lisaks veel stilistilised konarlused, sõnade kordused jne. Samas lohutan ennast sellega, et ega blogi peagi olema mingi kvaliteetmeedia.

    Viimane väide ei kehti õnneks Sinu suhtes. Aga Sa ju oledki meil kirjasõna professionaal. Seepärast on Su blogi ka jätkuvalt nauditav.

    ReplyDelete
  3. Aitäh, Hundi ulg, asjaliku vastuse eest.
    Mina olen enamasti ka blogisse ühekorraga kirjutaja, aga paljude teemade puhul on elu jooksul harjumuseks kujunenud need enne üsna pikalt läbi mõtelda. Ja kui siis tunnen, et "nüüd on aeg", siis kirjutan.
    Aitäh, et mu blogi loed. Mina loen Sinu oma ka jätkuva huviga :)

    ReplyDelete