23/12/2010

Lojaalsuse kontroll


Igal aastal enne jõule potsatab mu postkasti ümbrik väga tähtsast riigiasutusest.

Tõenäoliselt suhtub see asutus oma endistesse töötajatesse hästi, kuid selle raudse järjekindlusega juba mituteist aastat minu aadressil saadetud ümbriku sisu pole mulle mõeldud. See on küll meie majja, aga hoopiski kauge, kuigi minu omale veidi sarnase korterinumbriga vanahärrale. Juhuslikult tunnen teda ja tean, kus ta elab.

Postkastid on meil sellised, et kirjatooja saab neid avada ainult spetsiaalse asjapulga abil. Trepikodade uksed on lukus. Igal aastal, kui see jõulukaart, sest mis muu seal ümbrikus ikka on, jälle minuni jõuab, algab mõttetöö, kuidas seda vanahärrale kätte toimetada. Mõnikord saab see järgmisel päeval lihtsalt postiljoni kätte antud ja palutud õige korteri postkasti panna, aga alati pole olnud aega passida, millal kirjakandja tuleb. Siis olen ise kätte viinud, uksekella helistanud, palunud kellelgi vanahärra pereliikmetest trepikotta vastu tulla või muid jänesehaake teinud, et saadetis ikka kohale toimetada.

Selle täpse ja tähtsa asutuse sekretärile olen mitu korda helistanud ja palunud nende nimistutes saaja aadressi korterinumbri ära parandada. Lubatud on, et parandatakse. Ka olen igal aastal palunud kirja adressaati väga tähtsale asutusele oma õiget aadressi teatada. Aga selle peale, et tema jõulukaart ka järgmisel aastal ikka minu postkasti laekub, võin ma küll kihla vedada, sest see on sama kindel nagu aamen kirikus.

Ka sel aastal on mu lojaalsuse kontroll teostatud - tähtsast riigiasutusest laekunud ümbrik on adressaadile kätte toimetatud.

Kaunist jõuluaega teilegi, head blogisõbrad!

11 comments:

  1. Minu sõbrale tuleb iga kuu 8-dal
    kuupäeval mobiilile sõnum ,et tema
    arvele on raha üle kantud.Tegelikult ei tule see rahaülekanne üldse tema arvele ja ta on sellest mitmeid kordi teatanud ,aga tulutult.Samuti lubatakse asja uurida ja järgmisel kuul on jälle rahapiiks.Võiks juba varsti miljonär olla.
    Mõni teine Sinu asemel kindlasti ei teeks seda nii kaua järjest,
    aga usun ,et vanahärrale on see
    kaart väga tähtis.
    Ilusat jõuluaega.

    ReplyDelete
  2. Hää lugu!
    Vanal ajal, kui postkaarte saadeti sadade kaupa, juhtus ka igasuguseid naljakaid asju. Mäletan, et ükskord sain posu uusaastakaarte jaanuari lõpus. Lihtsalt ilmusid postkasti, olid avamata ja muidu ka audentsed.

    Kauneid pühi,Linda, ja ikka jõudu blogimiseks!

    ReplyDelete
  3. * vea parandus - peab olema autentne

    ReplyDelete
  4. Aitäh, neiud ärevil. rahulikke jõule Sulle!
    Aga miljonäriks oleks päris tore saada, kuigi saabuval eurode ajal tundub see võimatuna.

    ReplyDelete
  5. Sjgelle, mul on niisugune mälestus ka, et kord saatsin ühele tuttavale mingi õnnesoovikaardi. Suur oli mu üllatus, kui ta kirjutas umbes kahe aasta pärast, et on nüüd mu kaardi kätte saanud. Tal olevat kortermaja trepikojas hakatud remonti tegema ja radika vahetamisel tulnud selle tagant terve hulk temale ja teistesse selle trepikoja korteritesse adresseeritud kirju. Kaks aastat hiljem!
    Head soovid Sulle jõuludeks jätsin Sinu blogisse.

    ReplyDelete
  6. Rahulikku ja kaunist jõuluaega!

    ReplyDelete
  7. Aitäh, Helve! Helget pühadeaega Sinulegi.

    ReplyDelete
  8. Ilusaid pùhi,Linda! E grazie mille! :)
    K

    ReplyDelete
  9. Ilusat pühadeaega Sinulegi, Kristel, ja palju häid mõtteid ning nende teokstegemist :)

    ReplyDelete
  10. Linda, näpista aega väikse meemi jaoks. Ajakirjaniku vaatevinklist!

    ReplyDelete
  11. Aitäh, Sjgelle, aga sel aastal ma vist siia rohkem ei kirjuta, nii et see meemipall jääb praegu lumehange. Kes leiab, võib minu asemel üles võtta...
    Head näärituju Sulle.

    ReplyDelete