22/08/2010

Fotojaht - konks

Alustuseks üks konksuga küsimus: kas teate, mis konks see on?

Pr Maaja Kallast kindlasti teab. Aga kas teised ka?

Niisiis, maskuliinsele õnge-, kraana- jm konksude maailmale lisaks ka üks naiselik konks.


See on kohvitanta konks.

Niisuguse peene daami konks, kes 1960-ndatel aastatel näiteks Pärli või Tallinna kohvikusse läks, ettekandjaid teretas, endale koha valis, oma ridikülist selle konksu otsis ja lauaplaadi külge kinnitas. Siis riputas ta oma käekoti selle otsa ja tundis ennast vabalt ja mugavalt.

Mõnel pool kohvikutes olid mingisugused konksud juba lauajalgade küljes olemas, siis ei läinud kaasaskantavat atribuuti vaja. Aga enamasti peitus see iga endast lugupidava kohvitava daami käekotis.

80 kopikat maksis.

Teiste fotojahiliste konksud on siin.

14 comments:

  1. :) Kusjuures. Need "kohvitanta" konksud on uuesti moes. Tõsi, natuke rohkem "bling-blingi" on kyljes, aga täitsa olemas.

    ReplyDelete
  2. Britta võttis mul sõnad suust. Nii see on, ajalugu kordub ja peidab huvitavaid asju.

    ReplyDelete
  3. Küll on mul natuke piinlik seda tunnistada kuid mina teadsin seletamattagi mis asi see on.
    Ma ei ole kohvitanta, ausalt pole.

    ReplyDelete
  4. Mul oli ka kuagi selline, ehkki käekotti ei olnud :)
    Võrratu retroleid!

    ReplyDelete
  5. Britta, aitäh kommentaari eest, ma nende uuema aja trendidega polegi kuigi kursis. Aga eks enamasti iga uus asi ole midagi unustusse kippuvast vanast.

    Ti:a ja kaamos rules, ma ei imestaks, kui kunagi ka Kleopatra niisugust vidinat kandnud oleks.

    Voldemar-August, mul on kuri kahtlus, et Sa oskad suurepäraselt selliseid vidinaid valmistada - isegi kohvitantade jaoks :)

    ReplyDelete
  6. Mulgi oli see kunagi olemas, ehkki kasutasin väe, ema kasutas ikka rohkem.

    ReplyDelete
  7. Pole küll ise kasutanud ega ka selle kasutamist pealt näinud, kuid poes on neid igas värvis ja kujus ja mitmete kivikestega. Hind on täpselt nii soolane, et ei tihkagi osta. Kellelgi nupp nokkis, kui ta sellise asja valmis tegi :)

    ReplyDelete
  8. Kusagil olen sellist peent konksu näinud, endal pole küll olnud. A võib-olla päris praktiline. Samas kardan, et unustan asja maha, kui ta nii kapitaalselt konksu otsa riputan.

    ReplyDelete
  9. Köögikata, minu oma on vist just tänu sellele alles, et seda väga harva kasutasin - kaasaskandmine tundus tülikas ja nii ma ta ühte karpi ära pistsin.

    Skorpionitüdruk, see soolane hind on ju siis tegelikult jama, sest tollane 80 kopikat oli väga väike raha ja otstarbekusele ei anna kõiksugused muud lisandid kübetki juurde, olgu need või kullast ja karrast.

    Sjgelle, konksu ülaosa on ju lauaplaadi peal, näed enne äratulekut, et midagi maha jääb. Raskem juhus on see, kui koti kaasa võtad, aga konksu maha unustad :)

    ReplyDelete
  10. mina vaatasin, et näeb tuttav välja küll, aga otstarvet poleks vist välja mõelnud. Ma pole küll selliseid poes näinud.. m avist käin ainult söögipoodides :O

    ReplyDelete
  11. Sellist konksu mäletan mina ka lapsepõlvest ja täitsa asjalik asi ju...
    Olingi paar päeva tagasi ühes söögikohas hädas - kuhu kott riputada, kui kõik toolid täis ja põrandale ei taha panna...

    ReplyDelete
  12. Meil oli ka selline konks... aga mina kasutanud ei ole. Tgelikult ju võiks... ikka on mõnikord häda, kuhu kott riputada :)

    ReplyDelete
  13. Aga juurutagem siis taaskasutamine! :)

    ReplyDelete
  14. mina mäletan ka seda konksu. sõbranna võttis kotist välja ja demonstreeris "Moskva" kohvikus, kuidas peened prouad vanasti "Kultases" käisid.

    ReplyDelete