26/03/2010

Kuidas hr Lim Hong mind ropprikkaks tahab teha

Nojah, ka laua tagant lahkumata võib rikkaks saada. Selle eest hoolitseb härra Lim Hong. Aga miks ta oma oleluspaigaks on valinud Londoni, kui ta nimi Londoniga kõigist maailma maadest ehk kõige vähem seostub, ja miks ta lisaks suurvõidust teadaandmisele tahab mu kohta teada peaaaegu kõike alates soost ja lõpetades hammaste seisukorraga? (No seda viimast just mitte.)

Niisiis, nimetatud Lim Hong või tema vaim läkitas mulle täna arvutisse sihukese teadaandmise, mis kandis sulaselget pealkirja "Võidate". Kirjas seisab:

"Me õnnelikult teatada, et teie tulemus Global International Lottery 26/March/2010. .... Sinu e-posti aadress lisatud pileti numbri ja tunnistuse... järjekorranumber .... juhtis võitnud: ... kes hiljem võitis teil loterii on 3. kategooria.
.... Te olete olnud heaks tähe auhinna väärtus (450, 000,00 naela) nelisada viiskümmend tuhat naela. .... osalejad olid juhuslikult valitud World Wide Web-saidi kaudu, arvuti juhib süsteemi ja kaevandatud emaili üle 10.000.000 ettevõtete ning e-posti aadress.
Võtke esindaja kohta rohkem teavet võitnud ja auhinna nõue:
Nimi: Hr Lim Hong
E-post: mr.limhong@ymail.com
Nõue Office: London-Inglismaa, Suurbritannia.

1.Täielik nimi:
2.Full Aadress:
3.Marital Staatus:
4.Occupation:
5.Age:
6.Sex:
6.Country Elukoht:
7.Mobile või käsitsi Telefon:...."

Päris naljakas või lollakas! Kui juba mu meiliaadress on "kaevandatud", siis "marital staatuse" teadatahtmist võib ainult sellega seletada, et suurvõitjat kohe ka vabade ja vallaliste meeste hordid ründama tulevad.

Enn Kippeli romaan "Kuldvasikas" tuli seepeale meelde. Kingseppmeister Üril oleks sellise läkituse peale küll veel rohkem sassi läinud kui oma klassiloterii kahemiljonilise võidu pärast. Aga paraku oli parim koht selles raamatus peldikule miini alla panemine. Nii et hr Lim Hongile mõtteliselt just selle kirjakohaga tervitusi!

Pilti ei saa ma kahjuks siia tekstile juurde lisada, sest tarkpead on taibanud, et meie kodumaisesse blogtreesse pääsevad praegu (vist mingi tehnilise probeemi tõttu) ainult ilma illustreerimata üllitised. Niisiis soovitus neile, kes mu blogi lugeda tahavad - kuna ma kavatsen ka edaspidi blogisse pilte panna, siis otsige mind muudkaudu (blogroll, Google Reader jne).

6 comments:

  1. Huvitavad probleemid seekord siis blogipuul. Praeguse tekstiga sa oled igatahes blogtrees sees. Kui aga lisada pilt pärast ilmumist, siis ei tohiks see enam mõjutada midagi. Mina just sel viisil tegin oma postituse, algul oli vaid tekst,aga alles hiljem laadisin pildi. Ise veel mõtlesin, et mille hea eest mind küll seekord läbi lasti?

    Aga järgmisel korral võib blogipuul hoopis uus trikk varuks olla...

    ReplyDelete
  2. Jah, aitäh, Bianka, see hiljem lisamine on vist päris kaval mõte. Aga kui on kuus-seitse pilti, nagu mu eilsel postitusel, siis läheb tüütuks.

    ReplyDelete
  3. Bianka, eestlane on ikka üks leidlik rahvas.

    Härra Lim Hong proovis ka seda olla.

    ReplyDelete
  4. See eestlaste leidlikkus on sedapuhku nagu sarjast "miks otse minna, kui ringiga saab".

    ReplyDelete
  5. Kusjuures, täna ma lugesin postkastist täpselt sama kirja. Siis ma hakkasin mõtlema, et siin on kõvasti google translaterit kasutatud. "ilus" eesti keel, mis teha.. Igatahes, on ilmselgelt tegu pettusega. Loodetavasti ei satu keegi selle õnge.

    ReplyDelete
  6. Jah, mulle on seda vahepeal veel tulnud. Ilmselt on eestlased sedapuhku tõsiselt ette võetud.

    ReplyDelete